Ing. Radovan Vích

Člen předsednictva hnutí SPD, předseda RK SPD LBK
  • SPD
  • Liberecký kraj
  • poslanec
ProfileTopCardGraphDescription

Průměrná známka je 3,78. Vyberte Vaši známku.

-3 -2 -1 0 1 2 3 4 5

( -3 je nejhorší známka / +5 je nejlepší známka )

15.08.2021 17:33:20

Vích (SPD) Úprk USA a NATO z Afgánistánu vyvolá další vlnu migrace

Vích (SPD) Úprk USA a NATO z Afgánistánu vyvolá další vlnu migrace

Debakl a zběsilý úprk z Afghánistánu. Dvě miliardy dolarů vyhozené oknem. Zcela chybná strategie západu v přístupu řešení situace Afghánistánu vedla k následnému vojenskému debaklu a k nekoordinovanému a rychlému stažení vojsk USA a NATO.

Za současnou situaci nese plnou odpovědnost Bidenova administrativa. Afghánská města a provincie se v podstatě vzdávají bez boje a odporu vůči Talibanu, přitom byla vojsky USA a NATO vyškolena a vyzbrojena tří set tisícová afghánská armáda a místní vláda nyní s padesáti tisícovým Talibanem vyjednává o předání moci přechodné vládě. Prezident utekl do zahraničí. Ruská federace volá po svolání mimořádné RB OSN, aby situaci řešila.
Současná situace je značně nepřehledná a mění se v podstatě z hodiny na hodinu. Jasné je však jedno, a sice že tato situace vyvolá další vlnu migrace do Evropských zemí a tím pádem dojde i k ohrožení bezpečnosti našich občanů. Komentátoři našich médií a představitelé tzv. demobloku nevědí, jak mají tento zběsilý úprk vůbec komentovat. Je jasné, že afghánská vláda byla pouze zkorumpovaná, loutková a kolaborantská a že dvacetileté operace vojsk USA a NATO v Afghánistánu byly pouze velmi drahým vojenským dobrodružstvím za cizí zájmy. Jen co cizí vojáci odešli, celý režim popadal jako domeček z karet. Místní Talibán vítají, vládní zástupci se vzdávají nebo utíkají.
Vlády ČR od roku 2002, tedy ČSSD, ODS, ANO nám lhaly, že se jedná o misi, která se těší podpoře místních vlád a obyvatel. Kdokoliv chtěl v historii ovládnout Afghánistán, tak narazil na tvrdý odpor a Česká republika se vůbec do téhle hry na vyvážení demokracie neměla nechat zatáhnout. Nebojovalo se zde za naše zájmy, ale za zájmy cizích mocností. Afghánistán je potřeba přenechat Afgháncům a nevnucovat jim naše anebo jiné způsoby chápání demokracie. V této zemi vládne nenávistné náboženství, tedy islám, korán a právo šaríja. Řešení situace v Afghánistánu musí být pouze politické a nikoliv vojenské.
Profily ParlamentníListy.cz jsou kontaktní názorovou platformou mezi politiky, institucemi, politickými stranami a voliči. Názory publikované v této platformě nelze ztotožňovat s postoji vydavatele a redakce ParlamentníListy.cz. Pro zveřejňování příspěvků v této platformě platí Etický kodex vkládání příspěvků a Všeobecné podmínky používání služby ParlamentníListy.cz.
Diskuse obsahuje 0 příspěvků Vstoupit do diskuse Komentovat článek Tisknout
reklama