Ing. Radovan Vích

Člen předsednictva hnutí SPD, předseda RK SPD LBK
  • SPD
  • Liberecký kraj
  • poslanec
ProfileTopCardGraphDescription

Průměrná známka je 3,78. Vyberte Vaši známku.

-3 -2 -1 0 1 2 3 4 5

( -3 je nejhorší známka / +5 je nejlepší známka )

Dotaz

15.12.2018 12:46:40 - Damph

Globální pakt stále hrozí!

Dal jste tady článek o tom že vláda se ještě nevyjádřila k jednomu ze dvou Globálních paktů. V září to nakonec vyšlo a sněmovna s projednáním postoje k paktu souhlasila. Jak postupovat dále, pohrozit mimořádným hlasováním?
František Černoch

Zajímá Vás také odpověď na tento dotaz? Podpořte dotaz tlačítkem níže a my Vám odpověď zašleme na e-mail. Nicky uživatelů, které zajímá odpověď budou zobrazeny níže.

Prozatím dotaz nikdo nepodpořil. Buďte první! .)

Odpověď

16.12.2018 9:22:30 - Ing. Radovan Vích
Dobrý den a děkuji za dotaz.
Není moc času do podpisu obou paktů (17.12.2018) a je faktem, že až SPD (prostřednictvím svých poslanců) upozornila na skutečnost, že se jedná o pakty dva. Až na základě toho premiér Babiš se začal o věc zajímat a zjistil, jak se věci mají. To svědčí o totální neprofesionalitě jeho vlády a zejména jeho ministra zahraničních věcí. Takže pan Babiš začal teprve před pár dny na věc reagovat a prý požádal ministry Hamáčka a Petříčka aby nepodepisovali oba pakty. Podle toho jak to dopadne, tak až na základě toho bude SPD adekvátně reagovat. Nemohu ani vyloučit iniciativu ke svolání mimořádné schůze sněmovny k vyslovení nedůvěry vládě. Uvidíme....