Ing. Radovan Vích

Člen předsednictva hnutí SPD, předseda RK SPD LBK
  • SPD
  • Liberecký kraj
  • poslanec
ProfileTopCardGraphDescription

Průměrná známka je 3,78. Vyberte Vaši známku.

-3 -2 -1 0 1 2 3 4 5

( -3 je nejhorší známka / +5 je nejlepší známka )

Dotaz

21.09.2022 16:22:46 - Brexit

Myslíte, že válka brzy skončí nebo spíš naopak?

Zdá se, že má teď Ukrajina jasnou převahu. Na druhou stranu, Putin vyhlásil částečnou mobilizaci. Jaký tedy očekáváte další vývoj? Myslíte, že válka brzy skončí? Probíhají vůbec nějaké mírová jednání?

Zajímá Vás také odpověď na tento dotaz? Podpořte dotaz tlačítkem níže a my Vám odpověď zašleme na e-mail. Nicky uživatelů, které zajímá odpověď budou zobrazeny níže.

Prozatím dotaz nikdo nepodpořil. Buďte první! .)

Odpověď

21.09.2022 20:54:01 - Ing. Radovan Vích
Dobrý den,
nemyslím, že má UA jasnou převahu, ale má k dispozici informace o pohybu a činnosti ruské armády, které má zřejmě od USA. Má tak dílčí úspěchy ve vesnicích, které vojska RF opustila. UA získala a získává výzbroj od svých podporovatelů, ale dochazejí jí lidské zdroje. Na druhou stranu rusové zatím nasadili pouze 150 tisícovou armádu a potřebují posílit své schopnosti ze záloh a ty vycvičit, zdokonalit a postupně rotovat. Mírová jednání zatím neprobíhají a NATO také vyzvalo své členské státy o dodávky zimní výstroje pro vojska UA. S ohledem na blížící se referenda v anektovaných oblastech, která zřejmě dopadnou ve prospěch samostatnosti a nezávislosti na UA, předpokládám další eskalaci konfliktu zejména pokud se na UA budou dále dodávat zbraně ze západu včetně ČR. Naštěstí už tam není nic moc co z ČR poslat. Tento konflikt může velmi rychle eskalovat a proto NATO, EU a jednotlivé okolní státy UA včetně ČR, by měly postupovat velice obezřetně.