Ing. Radovan Vích

Člen předsednictva hnutí SPD, předseda RK SPD LBK
  • SPD
  • Liberecký kraj
  • poslanec
ProfileTopCardGraphDescription

Průměrná známka je 3,78. Vyberte Vaši známku.

-3 -2 -1 0 1 2 3 4 5

( -3 je nejhorší známka / +5 je nejlepší známka )

Dotaz

15.10.2019 17:21:44 - Damph

Strpění cizinců

Pan Hamáček tvrdí že strpění cizinců u nás existuje již 20 let, a tedy EU nezavádí žádnou novinku a navíc tato novela dle něj naopak zpřísnuje podmínky udělení azylu: https://www.parlamentnilisty.cz/politika/politici-volicum/Ministr-Hamacek-Otevreny-dopis-Tomiu-Okamurovi-599339. Je to tak že strpění cizinců je u nás již opravdu zavedeno a není tudíž čeho se bát?
František Černoch

Zajímá Vás také odpověď na tento dotaz? Podpořte dotaz tlačítkem níže a my Vám odpověď zašleme na e-mail. Nicky uživatelů, které zajímá odpověď budou zobrazeny níže.

Prozatím dotaz nikdo nepodpořil. Buďte první! .)

Odpověď

16.10.2019 14:57:15 - Ing. Radovan Vích
Dobrý den a děkuji za dotaz.
Není tomu zcela tak, jak uvádí pan Hamáček. Jsem pro zpřísnění azylového zákona, ale je pro mě zcela nepřijatelné, aby zločinec, který nemá právo na azyl, či ho pozbyl, stále užíval ochrany našeho státu. Problém je v té části zákona, který implementuje nepřijatelné rozhodnutí soudního dvora EU, že migranty-zločince, kterým hrozí pronásledování nelze vyhostit jenom proto, že prohlásí, že jim hrozí pronásledování. Mám obecně problém s mechanizmy vyhošťování z naší země. Je potřeba, aby odpovědné orgány lépe interpretovaly jednotlivé případy, co je v daném případě pronásledování. Je jasné, že nemůžeme poslat někoho tam, kde je válečný stav, ale to v absolutní většině případů není případ zmiňovaného institutu strpění.