Ing. Radovan Vích

Člen předsednictva hnutí SPD, předseda RK SPD LBK
  • SPD
  • Liberecký kraj
  • poslanec
ProfileTopCardGraphDescription

Průměrná známka je 3,78. Vyberte Vaši známku.

-3 -2 -1 0 1 2 3 4 5

( -3 je nejhorší známka / +5 je nejlepší známka )

Dotaz

15.08.2018 15:24:35 - osvald

ruská invaze

Co jako strana nebo vy jako politik říkáte na včerejší výroky Filipa ohledně ruské invaze? Nechává vás to klidným? Neměl by být přinejmenším odvlán? A myslíte, že KSČM prosazuje skutečně české zájmy? Já o tom dost pochybuju

Zajímá Vás také odpověď na tento dotaz? Podpořte dotaz tlačítkem níže a my Vám odpověď zašleme na e-mail. Nicky uživatelů, které zajímá odpověď budou zobrazeny níže.

Prozatím dotaz nikdo nepodpořil. Buďte první! .)

Odpověď

16.08.2018 8:15:27 - Ing. Radovan Vích
Dobrý den a děkuji za dotaz.
Popravdě řečeno tomuto výroku moc nerozumím. Dějiny nelze překrucovat a okupace naší země armádami VS byla mj. důsledkem špatné politiky tehdejšího předsednictva ÚV KSČ podpořena nadějí obyčejných lidí na pozitivní změny v našem státě. Padesátá léta pozitivní změny v hospodářství nepřinesla a nepřinesla je ani léta šedesáta v čele s nepopulárním komunistickým prezidentem Antonínem Novotným. 
Vojtěch Filip zřejmě vycházel ze skutečnosti, že tehdejší nejvyšší komunistický představitel SSSR Leonid Iljič Brežněv pocházel z Ukrajiny. KSČM dlouhodobě prosazuje politiku pro Ruskou. My v SPD nechceme být ani proruští ani prozápadní, ale naši. Chtěli bychom co nejlepší vztahy se všemi našimi okolními státy, zejména potom se státy V4+. Jeho případné odvolání z funkce místopředsedy PS PČR je důsledkem povolebního poměrného výsledku a je plně v kompetenci poslanců PS PČR, aby navrhli a rozhodli o jeho případném odvolání.
S pozdravem
Radovan Vích