Ing. Roman Procházka

  • ANO 2011
ProfileTopCardGraphDescription

Průměrná známka je 2,14. Vyberte Vaši známku.

-3 -2 -1 0 1 2 3 4 5

( -3 je nejhorší známka / +5 je nejlepší známka )

22.01.2017 19:47:24

Po masivní náborové kampani chybí na Chebsku policisté

Po masivní náborové kampani chybí na Chebsku policisté

Ve čtvrtek 19.1. jsem vznesl dotaz na ministra vnitra Milana Chovance ve věci nedostatku příslušníků Policie ČR na Chebsku.

 Vážený pane ministře,

Nedávno jsem Vás interpeloval ve věci platu policistů. Děkuji za písemnou odpověď, ke které mám ještě další dotazy, ale s tím se na Vás ještě obrátím jindy.

Teď mi jde o stavy policistů v krajích a hlavně v mém Karlovarském kraji. Je to problém neméně stejně důležitý, protože samozřejmě souvisí s platy ale i s přímou bezpečností.

Jde o dva problémy, plánované tabulky stavu policistů a skutečný stav policistů a dále snižování plánovaného stavu od roku 2010.

Pro ilustraci k 1.1.2010 byl plánovaný stav tabulek 1442 a stav k 1.1.2017 je 1330, tedy zde za těch 7 let byl snížen stav policie o 112 policistů.

A co hůř, ani tento stav není naplněn a je stále 63 tabulkových míst v našem kraji neobsazených, tedy v kraji chybí oproti stavu z roku 2010  175 policistů a to v době, kdy se rozhodně bezpečnostní situace nelepší.

Pokud se podíváme na stav z loňského roku, tak oproti plánovanému stavu chybělo k 1. lednu 52 policistů a ke konci roku 63 policistů. A to běží nákladná náborová kampaň, jejímž výsledkem je tedy faktické snížení stavu policistů o 11. Nejhorší situace je v okrese Cheb, kde chybí 21 policistů.

To není moc dobrý výsledek, pane ministře.

Co s tím hodláte dělat?

Profily ParlamentníListy.cz jsou kontaktní názorovou platformou mezi politiky, institucemi, politickými stranami a voliči. Názory publikované v této platformě nelze ztotožňovat s postoji vydavatele a redakce ParlamentníListy.cz. Pro zveřejňování příspěvků v této platformě platí Etický kodex vkládání příspěvků a Všeobecné podmínky používání služby ParlamentníListy.cz.
Diskuse obsahuje 0 příspěvků Vstoupit do diskuse Komentovat článek Tisknout
reklama