Ing. Tomáš Czernin

  • TOP 09
  • Jičín
  • místopředseda Senátu
ProfileTopCardGraphDescription

Průměrná známka je -1,53. Vyberte Vaši známku.

-3 -2 -1 0 1 2 3 4 5

( -3 je nejhorší známka / +5 je nejlepší známka )

21.08.2020 16:03:03

Pražské jaro stálo na prosté víře, že pravda vítězí

Pražské jaro stálo na prosté víře, že pravda vítězí

Komentář na facebookovém profilu k výročí invaze vojsk Varšavské smlouvy do Československa 21. srpna 1968 a k politické situaci v Bělorusku

Pražské jaro bylo nádherné vzepětí touhy po svobodě, právě tak oslnivé jako křehké právě proto, že stálo na prosté víře, že pravda vítězí.

Nevítězí. Ne tak snadno. Přesvědčili jsme se o tom, když naše víra ve svobodu vykrvácela na dlažebních kostkách pod pásy ruských tanků.

I dnes z tváří demonstrujících Bělorusů čteme nadšení a odhodlání, víru, že pravda zvítězí. Právě pro naši zkušenost jsme povinni jejich víru ve vítězství svobody a demokracie podpořit. Apelem 21. srpna by pro dnešní dny měl být náš tlak na Evropu, aby neustupovala vrahům a násilníkům tam, kde jde zase o lidské osudy.

Profily ParlamentníListy.cz jsou kontaktní názorovou platformou mezi politiky, institucemi, politickými stranami a voliči. Názory publikované v této platformě nelze ztotožňovat s postoji vydavatele a redakce ParlamentníListy.cz. Pro zveřejňování příspěvků v této platformě platí Etický kodex vkládání příspěvků a Všeobecné podmínky používání služby ParlamentníListy.cz.
Diskuse obsahuje 0 příspěvků Vstoupit do diskuse Komentovat článek Tisknout
reklama