Ing. Tomáš Czernin

  • TOP 09
  • Jičín
  • místopředseda Senátu
ProfileTopCardGraphDescription

Průměrná známka je -1,53. Vyberte Vaši známku.

-3 -2 -1 0 1 2 3 4 5

( -3 je nejhorší známka / +5 je nejlepší známka )

12.08.2020 16:22:47

Věřím, že Pompeo podpoří cestu předsedy Senátu na Tchaj-wan

Věřím, že Pompeo podpoří cestu předsedy Senátu na Tchaj-wan

V Senátu dnes vystoupí ministr zahraničí Spojených států amerických Mike Pompeo, který včera zahájil svou návštěvu České republiky v Plzni.

„Je velmi dobře, že naši vlast navštěvují tak významní hosté, jako je ministr zahraniční Spojených států Mike Pompeo. Máme příležitost znovu si uvědomit, jak jsou pro nás transatlantické vazby důležité a kdo jsou naši spojenci. Věřím, že Mike Pompeo podpoří předsedu Senátu Miloše Vystrčila v jeho cestě na Tchaj-wan. Pokud se tak stane, bude to významný signál pro naši zahraniční politiku,“ říká první místopředseda TOP 09 a senátor Tomáš Czernin.

O tématech diskuze s ministrem zahraničních věcí Spojených států na plénu Senátu jednal včera také senátní Výbor pro zahraniční věci, obranu a bezpečnost.

„Budeme se určitě bavit o vztazích s Ruskem a Čínou, které jsou v některých aspektech problematické. Nesmíme dopustit, aby tyto země zasahovaly do vnitřních záležitostí České republiky, v čemž nám naši spojenci mohou výrazně pomoci. Očekávám, že se budeme bavit i o kybernetické bezpečnosti nebo hybridních hrozbách, které s vměšováním Ruska a Číny do záležitostí jiných zemí úzce souvisí,“ dodává člen výboru pro zahraniční věci, obranu a bezpečnost Tomáš Czernin.

Profily ParlamentníListy.cz jsou kontaktní názorovou platformou mezi politiky, institucemi, politickými stranami a voliči. Názory publikované v této platformě nelze ztotožňovat s postoji vydavatele a redakce ParlamentníListy.cz. Pro zveřejňování příspěvků v této platformě platí Etický kodex vkládání příspěvků a Všeobecné podmínky používání služby ParlamentníListy.cz.
Diskuse obsahuje 0 příspěvků Vstoupit do diskuse Komentovat článek Tisknout
reklama