Ing. Tomáš Goláň

  • BPP
  • Zlín
  • senátor
ProfileTopCardGraphDescription

Průměrná známka je -0,65. Vyberte Vaši známku.

-3 -2 -1 0 1 2 3 4 5

( -3 je nejhorší známka / +5 je nejlepší známka )

15.05.2020 18:29:00

Tento zákon postavil občany proti obcím

Tento zákon postavil občany proti obcím

Komentář na facebookovém profilu k projednávání kompenzačního bonusu v Senátu.

Dnešní debata (trvala přes 4 hodiny) o kompenzačním bonusu pro společníky s.r.o. se v Senátu zvrhla na debatu o tom, jak obce a kraje jsou kompenzačním bonusem připraveny o 15 mld. Kč, protože je bonus vyplácen z daní (daň ze závislé činnosti), které patří i obcím.

Nikoho kromě ODS a mě nezajímalo, co ti lidé, pro které je kompenzační bonus určen. Na ně si tady ostatní kluby ani nevzpomněly.

Přitom kompenzační bonus je v Senátu již potřetí a předtím to 2x nikomu nevadilo, že tento bonus je vyplácen i z daní obcí.

V mém prvním vystoupení jsem navrhl, ať připravíme změnu zákona o rozpočtovém určení daní, kdy v rámci tohoto zákona vrátíme obcím a krajům těch 15 mld. Kč, ale ať nezdržujeme kompenzační bonus pro společníky malých s.r.o.

Tento zákon postavil občany proti obcím. Ale nikdo nechce, aby obce nedostaly ty peníze zpět

Proč tady některé kluby hájily obce víc než občana? Na to si odpovězte sami...

Zákon jde zpět do sněmovny s pozměňovacími návrhy...

Profily ParlamentníListy.cz jsou kontaktní názorovou platformou mezi politiky, institucemi, politickými stranami a voliči. Názory publikované v této platformě nelze ztotožňovat s postoji vydavatele a redakce ParlamentníListy.cz. Pro zveřejňování příspěvků v této platformě platí Etický kodex vkládání příspěvků a Všeobecné podmínky používání služby ParlamentníListy.cz.
Diskuse obsahuje 0 příspěvků Vstoupit do diskuse Komentovat článek Tisknout
reklama