Ing. Tomáš Martínek

Tento profil není využívan. www.tomas-martinek.eu je správný
  • Piráti
ProfileTopCardGraphDescription

Průměrná známka je -1,4. Vyberte Vaši známku.

-3 -2 -1 0 1 2 3 4 5

( -3 je nejhorší známka / +5 je nejlepší známka )

30.10.2020 12:09:00

Vláda ukazuje prostředníček lidem, kteří přesluhují a pomáhají

Vláda ukazuje prostředníček lidem, kteří přesluhují a pomáhají

Projev na 62. schůzi Poslanecké sněmovny 30. října 2020 k jednorázovému příspěvku důchodcům v roce 2020

 Vážené dámy, vážení pánové,

já nechci rozebírat manipulace paní ministryně, kdy svůj návrh přepočítává na měsíce a opoziční návrhy přepočítává na týdny. Ale chci se věnovat tomu, co řekla paní ministryně ohledně mého pozměňovacího návrhu, že nesouvisí s danou problematikou. Já jsem teď nedávno mluvil s lékařem seniorem, který již má nárok na řádný důchod, a ten nyní nedostane z těch 5 tisíc ani ň. On přesluhuje, bojuje v první linii. Vy mu říkáte - pokud chcete příspěvek, který dostali ostatní senioři, musíte vstoupit do řádného důchodu, jinak máte smůlu. Tohleto snad není normální! Takhle vláda ukazuje prostředníček těmto lidem, kteří přesluhují a pomáhají našim (?) v první linii. To nejsou pouze lékaři, jsou to určitě další senioři, kteří se dobrovolně rozhodli i dále pracovat pro společnost. Takže já se s tím pozměňovacím návrhem snažím alespoň trochu napravit tuto neuvěřitelnou křivdu, kterou teď vláda vytváří, tedy navýšit koeficient těm, kteří pracují při důchodu i v seniorském věku a nebo přesluhují. Já doufám, že tohleto chápe každý a alespoň touto minimální pomocí, která je právě v rámci pozměňovacího návrhu E, pro který můžete hlasovat, tak může tuto křivdu aspoň částečně - částečně napravit.

Jinak tedy abych byl férový, ze stejného důvodu nemůžu hlasovat ani pro pozměňovací návrh A, který by také mohl přinést to, že někteří, především přesluhující senioři, by se nemuseli dočkat navýšení tisícikoruny ani v 85 letech.

Děkuji za pozornost.

Profily ParlamentníListy.cz jsou kontaktní názorovou platformou mezi politiky, institucemi, politickými stranami a voliči. Názory publikované v této platformě nelze ztotožňovat s postoji vydavatele a redakce ParlamentníListy.cz. Pro zveřejňování příspěvků v této platformě platí Etický kodex vkládání příspěvků a Všeobecné podmínky používání služby ParlamentníListy.cz.
Diskuse obsahuje 0 příspěvků Vstoupit do diskuse Komentovat článek Tisknout
reklama