Ing. Tomáš Raždík

  • Ostrava
  • zastupitel města
ProfileTopCardGraphDescription

Průměrná známka je 3,08. Vyberte Vaši známku.

-3 -2 -1 0 1 2 3 4 5

( -3 je nejhorší známka / +5 je nejlepší známka )

14.04.2019 20:25:05

Na půdu Evropy dopadly skutečné atomové bomby a to vinou USA

Na půdu Evropy dopadly skutečné atomové bomby a to vinou USA

K nedávnému výročí 70 let od vzniku NATO je potřeba si připomenout pár faktů. Nebavme se teď o válečných zločinech USA a západních spojenců jako bylo bombardování Drážďan nebo shození atomových bomb na Japonsko. Podívejme se na méně známé události.

K nedávnému výročí 70 let od vzniku NATO je potřeba si připomenout pár faktů. NATO = USA, viz. obrázek výdajů členských států níže. Nebavme se teď  o válečných zločinech USA a západních spojenců jako bylo bombardování Drážďan nebo shození atomových bomb na Japonsko. Pokud jste ti, co válku vyhráli, nikdy nebudete souzeni za válečné zločiny - není kdo by vás soudil. Podívejme na méně známé události.




Tabulka: Výdaje zemí NATO na armádu v roce 2017


Věděli jste, že existuje mnoho událostí, kdy letouny americké armády s funkčními atomovými bombami na palubě havarovaly? Nebo začaly hořet při nepovedeném startu a došlo k částečné explozi atomových bomb? Nebo je byly nuceny kvůli poruše letadla odhodit? A to nejen na území USA, ale i na území Kanady, Grónska, Maroka a dokonce Španělska. V roce 1966 nad oblastí Palomares ve Španělsku se při čerpání paliva ve vzduchu ve výšce 10 km srazil letoun B-52 s "létajícím tankerem" KC-135 a letadla havarovala. Bombardér nesl čtyři funkční vodíkové bomby. Jedna dopadla do moře, tři dopadly na pevninu a u dvou bomb došlo při dopadu k explozi primárních trhavin a rozptýlení radioaktivního materiálu po území o velikosti zhruba 2 km2. O deset let dříve se do středozemního moře zřítil letoun americké armády převážející dvě jádra atomových bomb a nebyl nikdy nalezen. Jakkoli jsme byli strašeni Sovětským svazem a jadernou válkou je nutno podotknout, že na půdu Evropy dopadly skutečné atomové bomby pouze díky vládě a armádě USA. To samé platí pro USA, mnohokrát došlo k přímému ohrožení americké veřejnosti atomovými bombami a to pouze vinou americké vlády a armády.

Otázka, která by však měla zajímat českého občana je: Chceme zůstat v koalici NATO s pochybným velkým bratrem, který ohrožuje veřejnost více, než domnělé nebezpečí, před kterým nás má chránit?



Zdroje:

https://www.statista.com/chart/14636/defense-expenditures-of-nato-countries/
https://www.npr.org/2019/02/13/694199256/u-s-national-debt-hits-22-trillion-a-new-record-thats-predicted-to-fall?t=1554484999557
https://www.businessinsider.com/7-times-the-military-lost-nukes-and-4-times-they-were-never-found-2015-5
https://ekolist.cz/cz/zpravodajstvi/zpravy/cnn-ztracena-jaderna-bomba-zrejme-zustane-pohrbena-v-oceanu
https://en.wikipedia.org/wiki/1958_Tybee_Island_mid-air_collision
https://en.wikipedia.org/wiki/List_of_military_nuclear_accidents
https://en.wikipedia.org/wiki/1966_Palomares_B-52_crash
https://www.idnes.cz/zpravy/zahranicni/ztracena-jaderna-bomba-mark-4-britska-kolumbie-bombarder-b-36-atomova-zbran.A161107_224047_zahranicni_ekl
https://www.timesenterprise.com/opinion/columns/remember-when-we-lost-that-hydrogen-bomb/article_c73f4bf6-9d48-5775-b49d-dd8c97b72abf.html
https://cs.wikipedia.org/wiki/Roswellsk%C3%BD_incident
https://www.bbc.com/news/magazine-18689132



Profily ParlamentníListy.cz jsou kontaktní názorovou platformou mezi politiky, institucemi, politickými stranami a voliči. Názory publikované v této platformě nelze ztotožňovat s postoji vydavatele a redakce ParlamentníListy.cz. Pro zveřejňování příspěvků v této platformě platí Etický kodex vkládání příspěvků a Všeobecné podmínky používání služby ParlamentníListy.cz.
Diskuse obsahuje 0 příspěvků Vstoupit do diskuse Komentovat článek Tisknout
reklama