Ing. Václav Votava

  • SOCDEM
ProfileTopCardGraphDescription

Průměrná známka je -0,04. Vyberte Vaši známku.

-3 -2 -1 0 1 2 3 4 5

( -3 je nejhorší známka / +5 je nejlepší známka )

11.09.2017 6:38:00

Bojujeme proti levné práci

Bojujeme proti levné práci

Statistický úřad zveřejnil data o tom, že průměrná mzda v této zemi vzrostla na více než 29 tisíc korun.

 To je sice hezké, ale pořád s tím nemůžeme být spokojeni, zejména když dvě třetiny zaměstnanců berou plat nižší než je celorepublikový průměr. Pracujeme přitom stejně jako například Němci, ale považte, jen za jednu čtvrtinu jejich mzdy.

Po letech stagnace se nám podařilo nastartovat hospodářský růst, do země přišly nové investice, daří se i českému exportu. Radikálně se snížila nezaměstnanost, v plzeňském kraji na rekordních 3,5 %. Nastal čas, abychom konečně začali životní úroveň našich lidí přibližovat alespoň k průměru EU, protože spravedlivé odměňování lidí za práci je základem každé ekonomiky, která stojí na poctivých základech.

I když je uvedený růst mezd nejrazantnějším za posledních deset let, je to pořád málo. Může za to zpackaná ekonomická reforma ze začátku 90. let, ale i netečnost a podivné experimenty nedávných pravicových vlád.

Jsem proto alergický na vyjádření „expertů" z ANO, TOP 09 a ODS, kteří tvrdí že na vyšší platy si teprve musíme vydělat. Není to pravda. V lidech ta chyba totiž není. Jsem přesvědčen, že odvedená práce může být různá. Kvalitní, poctivá, těžká nebo i lehká, ale nikdy by neměla být levná.

Profily ParlamentníListy.cz jsou kontaktní názorovou platformou mezi politiky, institucemi, politickými stranami a voliči. Názory publikované v této platformě nelze ztotožňovat s postoji vydavatele a redakce ParlamentníListy.cz. Pro zveřejňování příspěvků v této platformě platí Etický kodex vkládání příspěvků a Všeobecné podmínky používání služby ParlamentníListy.cz.
Diskuse obsahuje 0 příspěvků Vstoupit do diskuse Komentovat článek Tisknout
reklama