Ing. Václav Votava

  • SOCDEM
ProfileTopCardGraphDescription

Průměrná známka je -0,04. Vyberte Vaši známku.

-3 -2 -1 0 1 2 3 4 5

( -3 je nejhorší známka / +5 je nejlepší známka )

13.04.2016 12:13:00

Nedělejte ze všeho velkého bratra

Nedělejte ze všeho velkého bratra

Projev na 44. schůzi Poslanecké sněmovny dne 13. 4. 2016

 Vážený pane předsedo, kolegyně, kolegové,

chtěl bych se především ohradit proti úvodním slovům pana poslance Farského, vaším prostřednictvím, pane předsedo. Není pravdou, že na rozpočtovém výboru nedostali slovo zástupci Sdružení pro internetový rozvoj. Po prvém čtení, když probíhal rozpočtový výbor, tak vystoupili, dostali slovo, měli možnost se vyjádřit k blokaci stránek, jak to navrhuje Ministerstvo financí. Ano, je pravdou, že poté, co se pozměňovací návrhy z pléna vracely do garančního výboru, tak jsem již neumožňoval, tak jako se to děje běžně, vystoupení veřejnosti, protože jsme vyjadřovali pouze stanoviska a o těchto stanoviscích jsme samozřejmě, hlasovali jsme stanoviska k těmto pozměňovacím návrhům.

Já jsem s nimi potom hovořil i jsem jim to vysvětlil, měl jsem je dokonce v kanceláři, kde jsme si některé věci vyjasňovali. Takže prosím neříkejte takové věci, že to předurčuje další časy tak, jak to bude probíhat i v dalších případech. Nebude. Veřejnost dostane prostor, ale po prvém čtení na rozpočtovém výboru, nikoli už když se hlasuje o stanoviscích v garančním výboru po třetím čtení.

Mám ještě půl minuty, takže v krátkosti. Nedělejte prosím ze všeho velkého bratra jako v tomto případě. To blokování stránek včetně blokování plateb není výmysl České republiky. (Řečník ukazuje mapu.) Pan ministr tady ukazoval mapku, kde je 18 států Evropské unie, kde se tak děje. A chcete říct tedy, že Německo, Francie, Španělsko, Polsko, Belgie, Itálie (upozornění na čas) - to jsou všechny země, které brání svobodnému přístupu na internet? To snad určitě ne.

Profily ParlamentníListy.cz jsou kontaktní názorovou platformou mezi politiky, institucemi, politickými stranami a voliči. Názory publikované v této platformě nelze ztotožňovat s postoji vydavatele a redakce ParlamentníListy.cz. Pro zveřejňování příspěvků v této platformě platí Etický kodex vkládání příspěvků a Všeobecné podmínky používání služby ParlamentníListy.cz.
Diskuse obsahuje 0 příspěvků Vstoupit do diskuse Komentovat článek Tisknout
reklama