Ing. Václav Votava

  • SOCDEM
ProfileTopCardGraphDescription

Průměrná známka je -0,04. Vyberte Vaši známku.

-3 -2 -1 0 1 2 3 4 5

( -3 je nejhorší známka / +5 je nejlepší známka )

31.05.2016 21:17:18

Nejvyšší kontrolní úřad, coby nezávislá instituce, by měl sídlit ve svém

Nejvyšší kontrolní úřad, coby nezávislá instituce, by měl sídlit ve svém

Jsem rád, že vláda se shodla na uvolnění finančních prostředků na stavbu nového sídla Nejvyššího kontrolního úřadu a to i přes nesouhlas ministra financí.

Naplňuje tím bezmála rok staré usnesení rozpočtového výboru sněmovny, který je v tomto suverénem a pan Babiš to musí prostě respektovat. Nerozumím proto vyjádření pana ministra, že ho v otázce peněz na stavbu sídla NKÚ „nepodržel“ premiér Bohuslav Sobotka. Nechápu, proč by premiér, nebo jakýkoliv jiný ministr, měl zpochybňovat již platná rozhodnutí o stavbě sídla NKÚ.

Pan vicepremiér Babiš měl do vlády již loni pouze předložit návrh o využití nespotřebovaných rezerv na stavbu nového sídla.

Nejvyšší kontrolní úřad, coby nezávislá instituce, by měl sídlit ve svém. Z mnoha důvodů, i bezpečnostních, není dlouhodobě udržitelné, aby NKÚ byl v komerčním podnájmu. Zejména, když vhodný pozemek pro stavbu nového sídla má k dispozici a může již použít zhruba třetinu potřebných financí ze svých úspor.

Ing. Václav Votava, předseda rozpočtového výboru PSP ČR

Profily ParlamentníListy.cz jsou kontaktní názorovou platformou mezi politiky, institucemi, politickými stranami a voliči. Názory publikované v této platformě nelze ztotožňovat s postoji vydavatele a redakce ParlamentníListy.cz. Pro zveřejňování příspěvků v této platformě platí Etický kodex vkládání příspěvků a Všeobecné podmínky používání služby ParlamentníListy.cz.
Diskuse obsahuje 0 příspěvků Vstoupit do diskuse Komentovat článek Tisknout
reklama