Ing. Věra Kovářová, MIM

  • STAN
  • Středočeský kraj
  • místopředsedkyně PS PČR
ProfileTopCardGraphDescription

Průměrná známka je -1,53. Vyberte Vaši známku.

-3 -2 -1 0 1 2 3 4 5

( -3 je nejhorší známka / +5 je nejlepší známka )

10.10.2022 15:09:00

Plošná opatření mohou situaci i zhoršit

Plošná opatření mohou situaci i zhoršit

Komentář na facebookovém profilu k zastropování cen energií

 Opatření myslí na širokou veřejnost a předpokládá i pomoc podnikatelům, sportovním klubům, nemocnicím, školám a mnoha dalším. Nicméně cíleně těm, kdo se ocitají v problémech.

Samozřejmě se ihned začne ozývat, že je to málo. Vídám návrhy opozice a odborů, které by stály ne desítky nebo 130 miliard, se kterými počítá vláda, ale rovnou další stovky miliard nebo i bilion korun.

To by bylo absurdní i v případě, že by nám minulá vláda nenechala dluh větší než dva biliony korun. Více než dva biliony, které bude nutné v příštích letech splatit.

Každý, kdo těmto návrhům tleská, by si měl uvědomit jednu věc. Kdybychom přistoupili na tyto sebevražedné nápady, znamená to jediné: Nejprve ten bilion nám všem, občanům, živnostníkům a podnikatelům vzít, aby ho pak vláda zase složitě těm stejným vracela.

Cílená pomoc 130 miliard udělá lepší službu, než vybrakování kapes občanů a p
Profily ParlamentníListy.cz jsou kontaktní názorovou platformou mezi politiky, institucemi, politickými stranami a voliči. Názory publikované v této platformě nelze ztotožňovat s postoji vydavatele a redakce ParlamentníListy.cz. Pro zveřejňování příspěvků v této platformě platí Etický kodex vkládání příspěvků a Všeobecné podmínky používání služby ParlamentníListy.cz.
Diskuse obsahuje 0 příspěvků Vstoupit do diskuse Komentovat článek Tisknout
reklama