reklama

Ing. Veronika Vrecionová

  • ODS
  • europoslankyně
ProfileTopCardGraphDescription

Průměrná známka je -0,68. Vyberte Vaši známku.

-3 -2 -1 0 1 2 3 4 5

( -3 je nejhorší známka / +5 je nejlepší známka )

27.07.2010 19:12:07

Jak nouze naučila ČSSD šetřit...?

Jak nouze naučila ČSSD šetřit...?

Médii probleskla první konkrétní zpráva o tom, jak se ČSSD chystá zalepit díru ve svém rozpočtu, která vznikla díky "pilné" práci bývalého manažera socialistických kampaní Jaroslava Tvrdíka.

 Zaplatit za jeho megalomanské a rozhazovačské chování mají mj. i zaměstnanci strany. Skvělá ukázka toho jak funguje, lépe řečeno nefunguje, politika nemyslící na budoucnost, vezoucí se na vlně populistického, iracionálního rozhazování a jaké jsou její důsledky. Dvě desítky zaměstnanců Lidového domu bude v následujících dnech díky Tvrdíkově "předvolební invenci" propuštěno, ti co zůstanou socialistům věrní, nedostanou třináctý plat.

Stávající situace v ČSSD ukazuje v malém to, jak by to brzy dopadlo, kdyby se v květnu tohoto roku ujalo vlády duo Paroubek-Tvrdík.  Stačí si rozpomenout na to, jak megalomansky vypadala kampaň ČSSD:

Nejvíce billboardů? ČSSD...až se zdálo, že se nám podél silnic objevil nový rostlinný druh.

Nejvíce inzerce? ČSSD...některá tištěná média dokonce ze záplavy oranžové inzerce začala ztrácet svůj bílý podklad.

Největší megaakce? ČSSD...Eláni se po podzimu se zdáli málo, letos proto dorazili  Scorpions.

Nejvyšší rozpočet na kampaň? Bezkonkurenčně ČSSD...

Milión sem, milión tam, deset miliónů sem, deset tam...jedeme, frčíme, koupíme si všechno. Na co nemáme, na to si půjčíme. Jak splatíme dluhy? Až vyhrajeme bude stranickou kasu z čeho nakrmit...

A jak by to vypadalo, kdyby se duo P+T ujalo vlády v celé zemi?

Nejdříve bychom všichni znovu "frčeli", socialisté by rozdávali jak utržení ze řetězu, lidé by podlehli užívací náladě a vše by na první pohled vypadalo skvěle. Důchodci by dostávali třináctý důchod, došlo by k navýšení sociálních dávek, platy by se každoročně automaticky navyšovaly nejméně o 500Kč, došlo by ke zrušení zdravotnických poplatků atd.
Miliarda sem, miliarda tam, deset miliard sem, deset tam...jedeme, frčíme, koupíme si všechno a všechny. Na co nemáme, na to si půjčíme. Jak splatíme dluhy? Jsme přece ve vládě, ne? Zdaníme bohaté, zdaníme podnikatele, vycucáme ČEZ, zruinujeme střední třídu...

Takto by to šlo rok, možná dva...Pak by se zjistilo, že užívat si nelze donekonečna. Neutěšená situace by možná otevřela oči i vládcům  Lidového domu, možná taky ne. Hodina pravdy by každopádně byla krajně nepříjemná a ve velkém by muselo dojít k tomu, co v těchto dnech zažívají zaměstnanci Lidového domu - propouštění, ořezávání sociálních výdajů atd. Statistiky a prognózy jsou zkrátka neúprosné.

Pokud si ČSSD nyní uvědomila, že na dluh se dlouhodobě žít nedá a musí se splácet, je to pro budoucnost České republiky jedině dobře. Pokud se říká, že "nouze naučila Dalibora housti", doufejme,že v případě ČSSD platí "šetřiti". Nebudeme tak snad v budoucnu svědky populistické kampaně nabízející všechno všem, ať to stojí, co to stojí.

Pokud ani současná neradostná finanční situace neponaučí ČSSD v tom, že na dluh se žít nedá, není ji rady, ani pomoci...

www.facebook.com/veronika.vrecionova

www.twitter.com/veronikavrecion

Profily ParlamentníListy.cz jsou kontaktní názorovou platformou mezi politiky, institucemi, politickými stranami a voliči. Názory publikované v této platformě nelze ztotožňovat s postoji vydavatele a redakce ParlamentníListy.cz. Pro zveřejňování příspěvků v této platformě platí Etický kodex vkládání příspěvků a Všeobecné podmínky používání služby ParlamentníListy.cz.
Diskuse obsahuje 0 příspěvků Vstoupit do diskuse Komentovat článek Tisknout
reklama
reklama