Ing. Veronika Vrecionová

  • ODS
  • europoslankyně
ProfileTopCardGraphDescription

Průměrná známka je -0,67. Vyberte Vaši známku.

-3 -2 -1 0 1 2 3 4 5

( -3 je nejhorší známka / +5 je nejlepší známka )

18.01.2018 19:51:00

Pane premiére, jak zakročit proti okrádání státu?

Pane premiére, jak zakročit proti okrádání státu?

Projev na 6. schůzi Poslanecké sněmovny 18. ledna 2018 - interpelace premiéra Babiše

 Vážený pane předsedající, vážený pane předsedo vlády, páni ministři, kolegyně, kolegové.

Já jsem se z otevřených zdrojů, z médií dozvěděla o praktikách některých firem, které se používají k tomu, aby se vyhnuly férovému placení daně. Jde o objednávku reklamy za velké částky, za miliony, kdy si sníží daňový základ a tím i daně, které odvádějí státu. Různé pokusy o optimalizaci za pomoci objednávek reklamy v posledních letech policisté podle zpráv z médií rozkrývali několikrát a patří mezi nejčastější metody, kterými se firmy daním vyhýbají. Ocenit zadanou reklamu je samozřejmě výrazně těžší, než třeba nakoupený jakýkoliv majetek, auta, budovy atd. Nedávno např. podnikatel Michal Pavlík dostal šest let za to, že vystavil stovky fiktivních faktur za reklamu na závodních autech veteránů. Celkem šlo asi o 46 milionů Kč.

Já se přiznávám, že s tím nemám žádnou zkušenost, je to pro mě zcela nová informace a ráda bych slyšela, vážený pane premiére, váš názor jako bývalého ministra financí a současného předsedy vlády, jak proti tomuto zasáhnout, jak proti tomuto okrádání státu zakročit a jak by v takovém případě měly postupovat státní orgány, zejména finanční správa.

Profily ParlamentníListy.cz jsou kontaktní názorovou platformou mezi politiky, institucemi, politickými stranami a voliči. Názory publikované v této platformě nelze ztotožňovat s postoji vydavatele a redakce ParlamentníListy.cz. Pro zveřejňování příspěvků v této platformě platí Etický kodex vkládání příspěvků a Všeobecné podmínky používání služby ParlamentníListy.cz.
Diskuse obsahuje 0 příspěvků Vstoupit do diskuse Komentovat článek Tisknout
reklama