Ing. Veronika Vrecionová

  • ODS
  • europoslankyně
ProfileTopCardGraphDescription

Průměrná známka je -0,67. Vyberte Vaši známku.

-3 -2 -1 0 1 2 3 4 5

( -3 je nejhorší známka / +5 je nejlepší známka )

03.06.2016 8:34:00

Pokud prezident Zeman podepíše cenzuru internetu, obrátíme se na Ústavní soud

Pokud prezident Zeman podepíše cenzuru internetu, obrátíme se na Ústavní soud

Společně s předsedou Pirátské strany Ivanem Bartošem a Markem Antošem z iniciativy PřicházíCenzor.cz jsme začali pracovat na návrhu Ústavnímu soudu na zrušení sporných cenzurních paragrafů 82 a 84 v nedávno schváleném loterijním zákoně.

 Tyto paragrafy dávají do rukou úředníků neomezenou moc blokovat weby, které podle nich obsahují nepovolené internetové hry. Pokud prezident republiky tento zákon podepíše, obrátíme se na Ústavní soud s žádostí, aby tyto paragrafy zrušil. O blokování webů nemohou podle našeho názoru rozhodovat ministerští úředníci, ale pouze nezávislý soud. Internet vznikl jako svobodné médium a takový by měl zůstat, navzdory snahám politiků tento prostor neustále regulovat a ovládat. Považuji za vysoce nebezpečné, aby v době, kdy ministr financí ovládá podstatnou část mediálního trhu, měl prostřednictvím svým úředníků možnost blokovat jiné weby. Divím se panu Babišovi, že tak trval na tom, aby tyto paragrafy v loterijním zákoně zůstaly. Jen tak potvrdil, že mentálně zamrzl v osmdesátých letech, kdy byl v médiích prezentován jediný správný názor, posvěcený ÚV KSČ. To už jsme si jednou prožili a já se do této doby odmítám vracet.
Profily ParlamentníListy.cz jsou kontaktní názorovou platformou mezi politiky, institucemi, politickými stranami a voliči. Názory publikované v této platformě nelze ztotožňovat s postoji vydavatele a redakce ParlamentníListy.cz. Pro zveřejňování příspěvků v této platformě platí Etický kodex vkládání příspěvků a Všeobecné podmínky používání služby ParlamentníListy.cz.
Diskuse obsahuje 0 příspěvků Vstoupit do diskuse Komentovat článek Tisknout
reklama