Ing. Veronika Vrecionová

  • ODS
  • europoslankyně
ProfileTopCardGraphDescription

Průměrná známka je -0,67. Vyberte Vaši známku.

-3 -2 -1 0 1 2 3 4 5

( -3 je nejhorší známka / +5 je nejlepší známka )

06.09.2021 21:24:00

S premiérem Babišem je čerpání českého plánu obnovy v nedohlednu

S premiérem Babišem je čerpání českého plánu obnovy v nedohlednu

Rada EU odsouhlasila český plán obnovy, pomocí kterého má být v následujících letech investováno cca 180 mld. Kč na postcovidovou obnovu, ale také na opatření související s ochranou životního prostředí a digitalizaci ekononiky.

„Schválení ministry financí považuji za formální krok poté, co plán již v červenci schválila Evropská komise. Varovat by nás však mělo upozornění, že pokud Česká republika nepřijme opatření proti střetu zájmů, tak se žádného čerpání dočkat nemusíme. A jak víme z dnešního vyjádření Ministerstva průmyslu a obchodu, Česká republika se řešení tohoto problému snaží co nejvíce oddálit,“ uvedla europoslankyně Veronika Vrecionová.

„Z tohoto chování české vlády se dá odvodit, že dokud bude Andrej Babiš premiérem, žádné peníze na modernizaci české ekonomiky neuvidíme. Naštěstí kromě vlády mohou tento problém vyřešit i občané v říjnových volbách. Bez Andreje Babiše v čele vlády střet zájmů premiéra existovat nebude.“

Profily ParlamentníListy.cz jsou kontaktní názorovou platformou mezi politiky, institucemi, politickými stranami a voliči. Názory publikované v této platformě nelze ztotožňovat s postoji vydavatele a redakce ParlamentníListy.cz. Pro zveřejňování příspěvků v této platformě platí Etický kodex vkládání příspěvků a Všeobecné podmínky používání služby ParlamentníListy.cz.
Diskuse obsahuje 0 příspěvků Vstoupit do diskuse Komentovat článek Tisknout
reklama