Ing. Věstislav Křenek

  • BPP
  • mimo zastupitelskou funkci
ProfileTopCardGraphDescription

Průměrná známka je 3,02. Vyberte Vaši známku.

-3 -2 -1 0 1 2 3 4 5

( -3 je nejhorší známka / +5 je nejlepší známka )

05.08.2018 23:49:05

Neprofesionalita nebo úmysl?

Neprofesionalita nebo úmysl?

V obou případech by to však mělo znamenat, že tento ministr je nekompetentní a neměl by řídit takový významný rezort, jakým bezesporu MO ČR je.

 

V sobotním (4. 8. 2018) vydání deníku Právo vyšel rozhovor s ministrem obrany Lubomírem Metnarem. Na příkladu tohoto rozhovoru chci ukázat na jednu z metod manipulace s fakty a tím pádem i na manipulaci se čtenáři. Autor rozhovoru Oldřich Danda mimo jiné položil L. Metnarovi otázku: Politicky jste se angažoval už v hnutí BOS, které má dost radikální názory např. na členství Česka v NATO. Proč jste tam vstupoval?

Odpověď: „ … Poté jsme se domluvili, že založíme politické hnutí BOS, což znamená bezpečnost, odpovědnost a solidarita. Chtěli jsme pomoci při hledání řešení stále se zhoršující bezpečnosti. To byl začátek roku 2017, ale pak se na to hnutí začali nabalovat různí lidé a ten původní směr se vytratil, proto jsem loni v létě z toho vystoupil.“

O. Danda ve své otázce o hnutí BEZPEČNOST, ODPOVĚDNOST, SOLIDARITA (BOS) neuvádí, v čem jsou názory politického hnutí radikální. Prostě to jen konstatuje jako fakt, o kterém je zbytečné pochybovat. Podívejme se však na webové stránky tohoto politického hnutí (www.hnutibos.cz). Zjistíme následující:

3) Obranu ČR opírat o setrvání v NATO za podmínek přísného a přesného dodržování Severoatlantické smlouvy. V opačném případu iniciovat vystoupení z NATO a hledat možnosti pro vytvoření jiné obranné koalice.

4) Nepoužívání armády ČR k nesmyslným zahraničním misím bez mandátu Rady bezpečnosti OSN a v rozporu se Severoatlantickou smlouvou.

Tyto dva body byly v Programu hnutí BOS již od samého počátku, kdy se teprve diskutovalo o založení tohoto politického subjektu. Podíváme-li se důsledně na položenou otázku redaktora deníku Právo, musíme se ptát, co je radikální názor na naše členství v NATO? Je to fakt, že toto politické hnutí důsledně vyžaduje plnění zakládající smlouvy NATO (Severoatlantická smlouva), kterou podepsala nejen ČR, ale všechny členské státy NATO? Pokud pan redaktor za radikální názor považuje požadavek na dodržování smluv, tak opravdu nevím jaké hodnoty vyznává. Vždyť smlouvy porušují podvodníci, bezcharakterní lidé a jim podobná individua. Bohužel, pan ministr L. Metnar se ve své odpovědi přiklání k názorům redaktora deníku Právo.

Jak si může čtenář tohoto deníku vytvořit nějaký názor na řešenou problematiku, když mu ji ani redaktor, ani ministr L. Metnar neobjasní, jen ji zahalí do pojmu „radikální názor“ politického hnutí BOS. Prostě a jednoduše: Nálepka, buch, oznámkováno. Jako když poštovní úředník dá razítko na známku na dopise. Občane, je tady další „fujtablové“, nedemokratické politické hnutí. Dávej si na něj pozor!!!

Ale rozhovor s ministrem pokračuje dál. Otázka: Ale ještě v době, kdy jste tam byl, pořádalo hnutí konferenci, na které padaly názory proti vysílání vojáků do mise v Pobaltí. S tím jste souhlasil?

Odpověď: „To jsou extrémní názory. Dokonce jsem byl spojován s názory, že bychom měli vystoupit z NATO. Takové nesmysly tam začaly padat a dostalo to zcela jiný směr, proto jsem odešel. …“

Opět se odvolávám na Program politického hnutí BEZPEČNOST, ODPOVĚDNOST, SOLIDARITA a výše citovaný bod 4) z tohoto programu. Také tento bod byl takto formulován ještě před založením politického hnutí BOS. Ministr L. Metnar to musí vědět, vždyť sám uvedl, že byl při jeho zakládání. Navíc, je ministrem obrany a musí vědět, zda tato mise v Pobaltí je v souladu se Severoatlantickou smlouvou a zda dostala mandát od Rady bezpečnosti OSN.

Jsou jen dvě možnosti:

1. Ministr L. Metnar není obeznámen se zakládající smlouvou NATO (Severoatlantická smlouva) kterou ČR podepsala při vstupu do této organizace a není obeznámen s faktem, že Rada bezpečnosti OSN žádný mandát pro tuto misi (a některé další, kterých se Armáda ČR i v současné době zúčastňuje) nevydala, nebo, že

2. Ministr obrany vědomě lže.

V obou případech by to však mělo znamenat, že tento ministr je nekompetentní a neměl by řídit takový významný rezort, jakým bezesporu MO ČR je a ani zastávat žádnou jinou funkci ve státní správě. ČR si zaslouží lepší osud, než mu mohou připravit lidé typu L. Metnara.

I na příkladu této druhé otázky redaktora Práva si můžeme dokumentovat, jak se manipuluje s občany. Tentokrát ale ne ze strany deníku Právo, ale ze strany ministra obrany. Na základě odpovědi se občan může oprávněně domnívat, že naše ČR postupuje v souladu se Severoatlantickou smlouvou a s mandátem RB OSN. Opak však je pravdou. Jednáme nedůvěryhodně, lze se domnívat, že jednáme jako nesuverénní stát a jen iniciativně plníme, jako slouhové, přání některých svých “spojenců“.

Konečným výsledkem takového jednání našich ministrů může být i to, že je to „příprava“ na další, a možná ještě závažnější obelhávání našich občanů. Třeba i v otázkách boje s nelegální migrací (viz například Marrákéšská smlouva, kterou také podepsal L. Metnar, ale v předchozí funkci ministra vnitra), nebo při prosazování našich národních zájmů v rámci jednání s EU.

Dnes, 5. 8. 2018 v Afghánistánu zemřeli další tři naši vojáci. Čest jejich památce. Ale pane ministře Metnare, tito vojáci zemřeli v misi, která je v rozporu nejen se Severoatlantickou smlouvou, ale také s mezinárodním právem. Nemá mandát RB OSN.

Budete navrhovat vládě zrušení této nezákonné mise (ale i těch dalších) a návrat našich vojáků domů, nebo budete podporovat mise v rozporu s mezinárodním právem?

Ing. Ladislav Petráš, předseda politického hnutí BOS

Profily ParlamentníListy.cz jsou kontaktní názorovou platformou mezi politiky, institucemi, politickými stranami a voliči. Názory publikované v této platformě nelze ztotožňovat s postoji vydavatele a redakce ParlamentníListy.cz. Pro zveřejňování příspěvků v této platformě platí Etický kodex vkládání příspěvků a Všeobecné podmínky používání služby ParlamentníListy.cz.
Diskuse obsahuje 0 příspěvků Vstoupit do diskuse Komentovat článek Tisknout
reklama