Ing. Věstislav Křenek

  • BPP
  • mimo zastupitelskou funkci
ProfileTopCardGraphDescription

Průměrná známka je 3,02. Vyberte Vaši známku.

-3 -2 -1 0 1 2 3 4 5

( -3 je nejhorší známka / +5 je nejlepší známka )

Dotaz

19.06.2018 16:56:12 - ditmar37

Dobrý den.

V souvislosti se žvaněním p. Krystlíka můžete prosím blíže osvětlit jak se mají věci ohledně potvrzení naši západní hranice? Je mezinárodně definitivně uznaná, anebo pouze deklarovaná? Pokud nepředpokládáme že jde o významově stejný termín.

Zajímá Vás také odpověď na tento dotaz? Podpořte dotaz tlačítkem níže a my Vám odpověď zašleme na e-mail. Nicky uživatelů, které zajímá odpověď budou zobrazeny níže.

Prozatím dotaz nikdo nepodpořil. Buďte první! .)

Odpověď

30.06.2018 13:05:36 - Ing. Věstislav Křenek

Omlouvám se za zpožděnou odpověď. Pokud je mi známo, tak už na Jaltské konferenci (únor 1945) v rámci jednání o uspořádání poválečného vývoje se řešily státní hranice. Tam bylo mimo jiné předběžně dohodnuto, že státní hranice ČSR  po skončení války se  vrátí do původního předválečného stavu. Další jednání o státních hranicích proběhlo také na Postupimské konferenci (Protokol z 2. 8. 1945). ČSR byla stanovena nová hranice jen na východě ČSR po odebrání Zakarpatské Ukrajiny. Ostatní hranice zůstaly beze změn a korespondovaly s r. 1938.

Pokud se ptáte na naše západní hranice, tak ty byly mezinárodně uznané a já nevím o tom, že by se od srpna 1945 do současných dnů na tom něco změnilo (tedy žádné deklarování). Vím, že se Němcům dříve škytalo po české území v Chebském okrese, ale to byly jen jejich zbožná přání. Definitivní poslední jednání o státních hranicích proběhlo  r. 1990 v souvislosti spojení NSR a NDR za účasti představitelů vítězných mocností 2. světové války.

Pokud jde o Krystlíkové splácané teorie, tak ať si žvaní co chce, on s tím rozhodně nic neudělá, jen kalí vodu a vyvolává zcela zbytečný chaos - asi mu to dělá dobře. Mezi termíny "mezinárodně uznané" a "deklarované" je velký kvalitativní rozdíl.