Ing. Zbyněk Stanjura

  • ODS
  • ministr financí
ProfileTopCardGraphDescription

Průměrná známka je -1,82. Vyberte Vaši známku.

-3 -2 -1 0 1 2 3 4 5

( -3 je nejhorší známka / +5 je nejlepší známka )

03.06.2013 16:50:00

Vytáhli jsme všechny dosavadní rezervy ve výši 1,3 mld. Kč

 Vytáhli jsme všechny dosavadní rezervy ve výši 1,3 mld. Kč

MD uvolnilo 1,3 mld. Kč na opravy silnic a železnic po povodních.

Vzhledem k významnému rozsahu škod způsobených povodněmi a nutnosti rychlé pomoci uvolnilo ministerstvo dopravy 1,3 miliardy korun z rezervy Státního fondu dopravní infrastruktury (SFDI). Prostředky, o něž je možné okamžitě žádat, budou směřovat na opravy železnic, dálnic a silnic I. až III. třídy.

Ministr dopravy Zbyněk Stanjura reagoval na krizovou situaci tím, že dnes svolal výbor SFDI a navrhl mu uvolnění peněz z rezervy SFDI na odstranění povodňových škod na dopravní infrastruktuře. Výbor návrh schválil. Prostředky budou použity na zprůjezdnění, opravy a údržbu dálnic, silnic I. třídy, železničních tratí a silnic II. a III. třídy. „Vytáhli jsme všechny dosavadní rezervy ve výši 1,3 mld. Kč., a jsme připraveni tuto částku postupně uvolňovat,“ řekl Stanjura. Správci komunikací mohou o prostředky okamžitě žádat, což urychlí obnovu silnic a železnic poškozených povodněmi. „Chceme vyjít všem vstříc, předpokládáme proto možnost zálohových plateb. Majitelé tedy mohou žádat ihned a ze záloh hradit údržbu a opravy tak, jak je budou postupně zjišťovat,“ zdůraznil Stanjura.

Na odstranění škod po povodních bude vláda reagovat také v chystaném posílení letošního rozpočtu o 2 mld. Kč. na zlepšení technického stavu silnic. Mimořádné prostředky budou použity nejen na opravy silnic po dlouhé zimě, ale i na odstraňování škod na infrastruktuře po povodních.

Profily ParlamentníListy.cz jsou kontaktní názorovou platformou mezi politiky, institucemi, politickými stranami a voliči. Názory publikované v této platformě nelze ztotožňovat s postoji vydavatele a redakce ParlamentníListy.cz. Pro zveřejňování příspěvků v této platformě platí Etický kodex vkládání příspěvků a Všeobecné podmínky používání služby ParlamentníListy.cz.
Diskuse obsahuje 0 příspěvků Vstoupit do diskuse Komentovat článek Tisknout
reklama