Ing. Zbyněk Stanjura

  • ODS
  • ministr financí
ProfileTopCardGraphDescription

Průměrná známka je -1,82. Vyberte Vaši známku.

-3 -2 -1 0 1 2 3 4 5

( -3 je nejhorší známka / +5 je nejlepší známka )

17.09.2013 17:29:38

Ministr Žák odkládá otevírání železničního trhu

Ministr Žák odkládá otevírání železničního trhu

Vláda zítra odloží liberalizaci železniční dopravy. Bude totiž projednávat materiál, který se složitě jmenuje „Zpráva o postupu při otevírání trhu veřejných služeb v přepravě cestujících“.

Zpráva vznikla ještě za mého působení na ministerstvu dopravy a jejím cílem bylo otevřít další linky soukromým dopravcům od jízdního řádu na období 2015/2016. Místo toho teď vláda otevření trhu odsouvá nejméně o jeden rok. Materiál se přitom musel změnit jen kvůli nečinnosti ministra Žáka, způsobené jeho větším zájmem o televizní kamery než o jemu svěřený rezort.

Osobně jsem poznal výrazné zlepšení služeb pro cestující po nástupu konkurence na trati Ostrava-Praha. Je jisté, že nečinnost Rusnokovy vlády bude mít negativní dopad na tisíce cestujících a na další rozvoj kvalitní železniční dopravy.

Opět se ukazuje, že současné vládě, zejména ministrům za SPOZ,  jde více o vlastní sebepropagaci než o daný rezort a občany České republiky.

Zbyněk Stanjura
bývalý ministr dopravy

Profily ParlamentníListy.cz jsou kontaktní názorovou platformou mezi politiky, institucemi, politickými stranami a voliči. Názory publikované v této platformě nelze ztotožňovat s postoji vydavatele a redakce ParlamentníListy.cz. Pro zveřejňování příspěvků v této platformě platí Etický kodex vkládání příspěvků a Všeobecné podmínky používání služby ParlamentníListy.cz.
Diskuse obsahuje 0 příspěvků Vstoupit do diskuse Komentovat článek Tisknout
reklama