Ing. Zbyněk Stanjura

  • ODS
  • ministr financí
ProfileTopCardGraphDescription

Průměrná známka je -1,82. Vyberte Vaši známku.

-3 -2 -1 0 1 2 3 4 5

( -3 je nejhorší známka / +5 je nejlepší známka )

25.11.2013 16:06:53

Senát institut zákonného opatření zneužil, nový občanský zákoník ODS podpoří

Senát institut zákonného opatření zneužil, nový občanský zákoník ODS podpoří

Dvě ze čtyř zákonných opatření, o nichž budou v příštích dnech historicky poprvé hlasovat nově zvolení poslanci, snesla odklad a Senát je tudíž neměl zákonným opatřením řešit. Uvedl to po jednání poslaneckého klubu ODS jeho předseda Zbyněk Stanjura.

„Protože jako poslanci utváříme ústavní zvyklosti, považujeme za důležité pojmenovat případy, kdy došlo k zneužití zákonného opatření. Minimálně dvě ze čtyř předkládaných zákonných opatření snesla odklad. Jedná se o zákon o zadávání veřejných zakázek a navýšení plateb za státní pojištěnce. Další dva zákony mohly být schváleny bez využití institutu zákonného opatření, pokud by Senát přijal verze schválené Poslaneckou sněmovnou,“ řekl Zbyněk Stanjura.

Přesto podle něj ODS tři z předložených zákonných opatření podpoří tak, aby mohl na začátku roku 2014 bezpečně vstoupit v platnost nový občanský zákoník; ODS také podpoří změnu zákona o zadávání veřejných zakázek. Naopak nesouhlas poslanci vysloví s návrhem navýšit platby za státní pojištěnce.

Profily ParlamentníListy.cz jsou kontaktní názorovou platformou mezi politiky, institucemi, politickými stranami a voliči. Názory publikované v této platformě nelze ztotožňovat s postoji vydavatele a redakce ParlamentníListy.cz. Pro zveřejňování příspěvků v této platformě platí Etický kodex vkládání příspěvků a Všeobecné podmínky používání služby ParlamentníListy.cz.
Diskuse obsahuje 0 příspěvků Vstoupit do diskuse Komentovat článek Tisknout
reklama