Ing. Zdeněk Škromach

Hezký večer.
  • SOCDEM
ProfileTopCardGraphDescription

Průměrná známka je 0,97. Vyberte Vaši známku.

-3 -2 -1 0 1 2 3 4 5

( -3 je nejhorší známka / +5 je nejlepší známka )

31.08.2010 18:57:00

Dovědí se vůbec zaměstnanci, co je čeká?

Dovědí se vůbec zaměstnanci, co je čeká?

Vyzýváme vládu, aby svými prohlášeními už dále nepoškozovala pracující.

ČSSD vyzývá vládu Petra Nečase, aby protichůdnými prohlášeními koaličních stran ohledně přijetí novely zákoníku práce dále nepoškozovala zaměstnance a nenechávala je v nejistotě ohledně tohoto zásadního právního dokumentu. Rozpory ohledně rozsahu novely a termínu jejího přijetí, které v posledních dnech předvádí premiér Petr Nečas a ministr financí Miroslav Kalousek, jsou nepřijatelné.

Vláda by měla veřejnosti a především zaměstnancům jednoznačně odpovědět na to, jaká opatření budou do novely zapracována a také kdy bude novela spuštěna. Takových odpovědí se nám zatím nedostalo.

Sociální demokracie dále upozorňuje na to, že jakákoliv novelizace zákoníku práce musí být projednána se zástupci sociálních partnerů zaměstnaneckých (odborů) a zaměstnavatelských svazů na úrovni tripartity. ČSSD bude zároveň všemi silami vystupovat a bránit přijetí takových návrhů, které zhorší postavení zaměstnanců na trhu práce.

Zdeněk Škromach, stínový ministr práce a sociálních věcí za ČSSD
Profily ParlamentníListy.cz jsou kontaktní názorovou platformou mezi politiky, institucemi, politickými stranami a voliči. Názory publikované v této platformě nelze ztotožňovat s postoji vydavatele a redakce ParlamentníListy.cz. Pro zveřejňování příspěvků v této platformě platí Etický kodex vkládání příspěvků a Všeobecné podmínky používání služby ParlamentníListy.cz.
Diskuse obsahuje 0 příspěvků Vstoupit do diskuse Komentovat článek Tisknout
reklama