Ing. Zdeněk Škromach

Hezký večer.
  • SOCDEM
ProfileTopCardGraphDescription

Průměrná známka je 0,97. Vyberte Vaši známku.

-3 -2 -1 0 1 2 3 4 5

( -3 je nejhorší známka / +5 je nejlepší známka )

Dotaz

26.05.2016 9:31:23 - Cenzura bude

Cenzura výzkumu veřejného mínění?

24. 5. 2016 vydala renomovaná agentura SANEP průzkum, podle kterého 85,6% občanů nesouhlasí s poskytnutí bezvízového styku s Tureckem, více jak 90 procent názorů tvoří negativní postoje v podobě vyjádření, že tento akt bude znamenat islamizaci Evropy, nekontrolovatelný příliv migrantů či uprchlíků, konec EU, nárůst kriminality a teroristických útoků. Podle názoru 83,8% veřejnosti by měla česká vláda odmítnout návrh na další povinné kvóty na přijímání uprchlíků a zavedení možnosti vykoupení za nepřijaté uprchlíky.
http://www.sanep.cz/pruzkumy/bezvizovy-styk-s-tureckem-a-uprchlicke-kvoty-publikovano-24-5-2016/
Kromě PL jsem tuto informaci nezaznamenal prakticky v žádných mainstreamových médiích. Znamená to, že nepohodlné průzkumy veřejného mínění jsou ve sdělovacích prostředcích vč. veřejnoprávních médií zatajovány a nepublikovány? Co na to říkáte jako člen Stálé komise Senátu pro sdělovací prostředky?

Zajímá Vás také odpověď na tento dotaz? Podpořte dotaz tlačítkem níže a my Vám odpověď zašleme na e-mail. Nicky uživatelů, které zajímá odpověď budou zobrazeny níže.

Prozatím dotaz nikdo nepodpořil. Buďte první! .)

Odpověď

17.06.2016 11:06:59 - Ing. Zdeněk Škromach

Dobrý den,

úroveň sdělovacích prostředků, včetně těch veřejnoprávních, mě čím dál více trápí. Jsem přístupný diskuzím o změnách současného dozorčího systému. Obecně vzato však máme možnost usilovat pouze o změny v médiích financovaných z veřejných peněz. To, jak upadá celková úroveň zpravodajství v naší republice obecně, se odvíjí od soukromých zájmů vlastníků a sponzorů. Na druhou stranu je i na samotných občanech, aby se ozvali a vyžadovali kvalitnější informace. Zdá se, že s moderními technologiemi upadá zájem o hlubší analýzy a informace. Jsme ochotni číst jen krátká sdělení, vše velmi zkratkovitě a hlavně poutavě, na což se pak snadno sdělovacím prostředkům vymlouvá: „vždyť o hlubší informace a zprávy není u diváků a posluchačů zájem“…?! ... v podstatě bulvarizace i seriózních médií. Co by jste říkali třeba na to, že by členy dozorčích orgánů veřejnoprávních médií volili přímo všichni koncesionáři?

Hezký den, Zdeněk Škromach