Ing. Zdeněk Štefek

politik ve stínu
  • KSČM
ProfileTopCardGraphDescription

Průměrná známka je 3,43. Vyberte Vaši známku.

-3 -2 -1 0 1 2 3 4 5

( -3 je nejhorší známka / +5 je nejlepší známka )

14.11.2013 9:03:33

Mámo, táto…V muzeu to stojí za to!

Mámo, táto…V muzeu to stojí za to!

Krajská příspěvková organizace Regionální muzeum v Mělníku získalo prestižní ocenění „Společnost přátelská rodině“.

Krajská příspěvková organizace Regionální muzeum v Mělníku získalo prestižní ocenění „Společnost přátelská rodině“. V průběhu roku se muzeum zapojilo do celoročního projektu Sítě mateřských center Společnost přátelská rodině ve Středočeském kraji, který se zaměřuje na podporu rodině přátelských aktivit. Projekt byl zakončen 5. listopadu 2013 konferencí Efektivní prorodinná politika v galerii GATE. Vyvrcholením setkání bylo vyhlášení výsledků soutěže, nad níž převzal záštitu náměstek hejtmana Středočeského kraje pro oblast sociálních věcí Zdeněk Syblík.

„Ocenění „Společnost přátelská rodině“ nepochybně patří pracovníkům muzea právem, sám jsem viděl, co vše dělají pro rodiny s dětmi. A netýká se to jen vhodně zvolených expozic – např. kočárků, mašinek či stavebnice Merkur, ale i aktivního přístupu – třeba při výstavě „Jen si hlavu lámej“ z libereckého Babylonu vyráběli další hlavolamy sami ve své malé dílně. Pro děti i jejich rodiče je přitažlivá i útulná kavárnička s živou expozicí vína a nádherným výhledem z terasy.“ pochválil činnost muzea i radní pro kulturu a památkovou péči Zdeněk Štefek.

Muzeum bylo oceněno za intenzivní spolupráci s místními rodinnými centry, za speciální programy a aktivity pro rodiny, mezigenerační projekty, kroky pro tvorbu prorodinného zázemí a služeb i další netradiční neotřelé možnosti pozitivního přístupu muzea k rodině a jejím potřebám napříč generacemi v roli návštěvníků.

Podrobný program a další informace o muzeu zájemci naleznou na stránkách http://www.muzeum-melnik.cz/ 

Profily ParlamentníListy.cz jsou kontaktní názorovou platformou mezi politiky, institucemi, politickými stranami a voliči. Názory publikované v této platformě nelze ztotožňovat s postoji vydavatele a redakce ParlamentníListy.cz. Pro zveřejňování příspěvků v této platformě platí Etický kodex vkládání příspěvků a Všeobecné podmínky používání služby ParlamentníListy.cz.
Diskuse obsahuje 0 příspěvků Vstoupit do diskuse Komentovat článek Tisknout
reklama