Ing. Zuzana Baudyšová

  • BPP
ProfileTopCardGraphDescription

Průměrná známka je -0,14. Vyberte Vaši známku.

-3 -2 -1 0 1 2 3 4 5

( -3 je nejhorší známka / +5 je nejlepší známka )

07.12.2017 18:45:00

Mám radost, že tato země nemá větší problémy než protikuřácký zákon

Mám radost, že tato země nemá větší problémy než protikuřácký zákon

Projev na 11. schůzi Senátu 7. prosince 2017 k petici za změnu tzv. protikuřáckého zákona

 Vážený pane předsedající, vážené dámy a pánové, vážení hosté.

Mám velmi krátký příspěvek a je o tom, že mám velkou radost, že tato země nemá větší problémy, než je protikuřácký zákon. Myslím si, že jich je tolik, že kdybychom otevřeli všechny problémy, které je třeba řešit a bylo by to namístě, mohli bychom tu být týden zavřeni.

Čili ptám se. Náš čas je drahý a je mi velmi líto, že musíme tady několik hodin řešit nyní protikuřáckou petici.

Dovolila bych si dodat ještě jednu věc. Pokud by se řešil protikuřácký zákon z pohledu dětí a zároveň i alkoholu, eventuálně drog, jde ostatně, pokud jde o pivo nebo víno, o drogy, je to návyková tekutina, jestli to říkám správně, tak tomu rozumím, protože děti, když začnou, co se v mládí naučí, později jakoby našly. To by mi dávalo smysl a určitě bych zvedla ruku. Ale tolik času prohovořit o protikuřáckém zákonu, kdy se domnívám, že to není problém, jak už kolegové z branže sdělili, že v hotelech a restauracích tento problém není. A co se týká hospůdek, tam si může každý šéf vlastně rozhodnout sám, jakou klientelu chce, zda kuřáckou či nekuřáckou.

Končím. Přeji vám hezký víkend a pevně věřím, že nebudeme potřetí řešit protikuřácký zákon. To se mi nepovedlo, mít hezkou neděli, protože ještě si musím na chvíli popovídat o dalších problémech.

Děkuji za pochopení.

Profily ParlamentníListy.cz jsou kontaktní názorovou platformou mezi politiky, institucemi, politickými stranami a voliči. Názory publikované v této platformě nelze ztotožňovat s postoji vydavatele a redakce ParlamentníListy.cz. Pro zveřejňování příspěvků v této platformě platí Etický kodex vkládání příspěvků a Všeobecné podmínky používání služby ParlamentníListy.cz.
Diskuse obsahuje 0 příspěvků Vstoupit do diskuse Komentovat článek Tisknout
reklama