Ing. Zuzana Baudyšová

  • BPP
ProfileTopCardGraphDescription

Průměrná známka je -0,15. Vyberte Vaši známku.

-3 -2 -1 0 1 2 3 4 5

( -3 je nejhorší známka / +5 je nejlepší známka )

Dotaz

03.09.2015 10:13:58 - katuše

Neologismus

Proč mají podle vás s hospodařením problémy jen Kolokánky a jiné instituce ne, jak říká ministryně? A nemá výjimečně ministryně pravdu, když tvrdí, že není možné, aby ostatní zařízení, které umí hospodařit, dopláceli na jedno zařízení, které toho není schopné?

Zajímá Vás také odpověď na tento dotaz? Podpořte dotaz tlačítkem níže a my Vám odpověď zašleme na e-mail. Nicky uživatelů, které zajímá odpověď budou zobrazeny níže.

Prozatím dotaz nikdo nepodpořil. Buďte první! .)

Odpověď

07.09.2015 9:56:32 - Ing. Zuzana Baudyšová
FOD je nejsilnější a jedna z nejdéle pomáhajících  neziskových organizací pro pomoc ohroženým dětem v ČR.Z šíře činnosti  FOD, které Klokánky provozují, se odvíjí i příslušné náklady na provoz . Dotace ze SR  nepokrývá vše, co by pokrývat  bylo zapotřebí /např. výdaje za děti na propustkách,../.Věřím, že  by  MPSv dokázalo, při troše dobré vůle, zdůvodnit mimořádnou finanční pomoc FOD, v době kdy je Fond spolu s Klokánky v ohrožení. Bohužel vůle pomoci není. Pro finanční podporu a pomoc Klokánkům byl při projednávání této otázky vládou  i sám ministr financí pan Andrej Babiš, který je  seriozním supervizorem nad státní kasou. Sponzorských peněz na financování chybějících prostředků na činnost FOD a Klokánků není dostatek, neziskových organizací přibývá a zájem  o sponzorování klesá. Fond ohrožených dětí funguje přes 22 let. V současné době, podle nového Občan. zákona vstupují do systému ochrany dětí  tzv. ZVOPy,neboli zařízení pro děti vyžadující okamžitou pomoc. Roli mají zastávat přechodní pěstouni, kteří  jsou MPSv preferováni, namísto podpory stabilní náhradní rodičovské péče /trvalí pěstouni, osvojení dětí/  a pečlivě vybudované sítě Klokánků. Je nepochopitelné, že FOD  za svou mimořádnou činnost ochrany dětí, místo podpory a poděkování za dlouholetou potřebnou aktivitu pomoci ohroženým dětemdostává červenou kartu. Nadace Naše dítě je dlouhodobým mecenášem FOD a každým rokem uvolňuje  pro činnost Klokánků alespoň 1 mil Kč. Ing Zuzana Baudyšovásenátorka Parlamentu ČR aředitelka Nadace Naše dítě