Ing. et Ing. Jan Skopeček, Ph.D.

  • ODS
  • Středočeský kraj
  • místopředseda PS PČR
ProfileTopCardGraphDescription

Průměrná známka je -1,17. Vyberte Vaši známku.

-3 -2 -1 0 1 2 3 4 5

( -3 je nejhorší známka / +5 je nejlepší známka )

27.01.2020 6:28:00

Počkejme, jak se vyjednávání o digitální dani vyvine na půdě OECD

Počkejme, jak se vyjednávání o digitální dani vyvine na půdě OECD

Komentář na facebookovém profilu k digitální dani

 Stávající situace, kdy naše menší společnosti z digitální sféry platí mnohonásobně vyšší daně, než kolosy typu Google, Facebook, atd., podnikající i na našem území, je samozřejmě špatně a musí se řešit. Zavést ale digitální daň bez elementární, mezinárodní dohody, a vyprovokovat tak USA k odvetným opatřením, by nás mohlo stát mnohem více.

Počkejme, jak se vyjednávání o digitální dani vyvine na půdě OECD. Také přemýšlejme, proč jsou tyto globální společnosti z USA a nikoliv z evropských zemí. Neříká to něco o podnikatelském duchu a prostředí v EU? Když už ale digitální daň vznikne, musí ministryně financí Schillerová jinou daň zrušit či snížit. Nemá smysl tím zvyšovat jen už tak přebujelé státní přerozdělování.

Profily ParlamentníListy.cz jsou kontaktní názorovou platformou mezi politiky, institucemi, politickými stranami a voliči. Názory publikované v této platformě nelze ztotožňovat s postoji vydavatele a redakce ParlamentníListy.cz. Pro zveřejňování příspěvků v této platformě platí Etický kodex vkládání příspěvků a Všeobecné podmínky používání služby ParlamentníListy.cz.
Diskuse obsahuje 0 příspěvků Vstoupit do diskuse Komentovat článek Tisknout
reklama