Ing. et Ing. Martin Šmída

Politika nové generace
  • Piráti
  • Olomoucký kraj
  • krajský radní
ProfileTopCardGraphDescription

Průměrná známka je -1,97. Vyberte Vaši známku.

-3 -2 -1 0 1 2 3 4 5

( -3 je nejhorší známka / +5 je nejlepší známka )

27.10.2017 12:18:33

Babiš zoufale a neúspěšně hledá spojence. Piráti řeší, jak prosadit program.

Babiš zoufale a neúspěšně hledá spojence. Piráti řeší, jak prosadit program.

Převzato z facebooku: "Nachystáme návrhy,na kterých je shoda a můžem plnit náš program i z opozice. Babiš může zatím dál neúspěšně vyjednávat o vládě."

Zatímco Andrej Babiš se svým vyhlášením menšinové vlády bez podpory sněmovny zaplétá se víc a víc do mocenských a marketingových her Miloše Zemana a Tomia Okamury, Piráti už plánují jak prosadit co nejvíc ze svého programu.
Pirátský místopředseda a momentálně nejvýše postavený neposlanec Pirátů zveřejnil na svém facebookovém profilu: "Nachystáme návrhy,na kterých je shoda a můžem plnit náš program i z opozice. Babiš může zatím dál neúspěšně vyjednávat o vládě." 
V diskuzi pod příspěvkem se hned začaly objevovat nápady, kde začít. Petr Medřický z Rekonstrukce státu přispěl výsledkem z volební kalkulačky, kde drtivá většina stran deklaruje zájem zrušit poplatky za prázdná média, které vybírá Ochranný svaz autorský (OSA) z paměťových médií (hard disk, paměťová karta, atd.). Proti tomuto je pouze KSČM a nejasnou odpověď podala ČSSD. Jinak panuje všeobecná shoda všech ostatních parlamentních stran, vč. ANO, ODS a SPD.
Tento postup ostatně nastínil v rozhovoru pro DVTV i předseda Pirátů Ivan Bartoš a zmiňuje digitalizaci a transparenci státní správy či posílení pravomocí NKÚ. 

Zatímco Babiš svojí osobou vyjednávání o vládě blokuje a stále se neobjevuje nikdo, kdo by s ním vládnout chtěl, Piráti hledají cesty, jak svůj program změnit v realitu. 
S trochou nadsázky by se dalo říct, že místo menšinové vlády ANO budeme mít menšinovou vládu Pirátů. ;-)
Zdroje:
https://www.facebook.com/smida.martin/posts/2124422700916616

https://video.aktualne.cz/dvtv/lidi-me-tlaci-do-vlady-s-ano-ale-podivejte-se-jak-babis-vyzv/r~a8ac5456ba5211e794650025900fea04/




Profily ParlamentníListy.cz jsou kontaktní názorovou platformou mezi politiky, institucemi, politickými stranami a voliči. Názory publikované v této platformě nelze ztotožňovat s postoji vydavatele a redakce ParlamentníListy.cz. Pro zveřejňování příspěvků v této platformě platí Etický kodex vkládání příspěvků a Všeobecné podmínky používání služby ParlamentníListy.cz.
Diskuse obsahuje 0 příspěvků Vstoupit do diskuse Komentovat článek Tisknout
reklama