ProfileTopCardGraphDescription

Průměrná známka je -0,22. Vyberte Vaši známku.

-3 -2 -1 0 1 2 3 4 5

( -3 je nejhorší známka / +5 je nejlepší známka )

29.01.2018 8:37:00

Babiš potřebuje na klíčových místech své lidi

Babiš potřebuje na klíčových místech své lidi

Slovácký senátor komentuje na facebookovém profilu návrh novely služebního zákona

 Proč se nemohu zbavit dojmu, že zemětřesení v pravidlech pro státní správu je jen účelovou snahou, jak rychle dostat do vysokých úřednických pozic lidi, kteří budou loajální k nejvyššímu továrníkovi v zemi?

Dobře si vzpomínám, když hnutí ANO burcovalo proti politickému složení ministerstev a tvrdě volalo po zákonu o státní službě jako prostředku posílení transparentnosti veřejné správy a přetrhání vazeb mezi tradičními politiky a klíčovými úředníky. A ejhle, doba se změnila, Andrej Babiš potřebuje na klíčových místech své lidi a tak spěchá s novelou služebního zákona a zároveň přesunutím super-úředníka přímo pod úřad vlády.

Chápu, státní správa musí být efektivní a skuteční manažeři musí mít možnost se sestavit svůj profesionální tým. Ale v případě vlády bez důvěry se nemohu zbavit dojmu ryzí účelovosti.

Profily ParlamentníListy.cz jsou kontaktní názorovou platformou mezi politiky, institucemi, politickými stranami a voliči. Názory publikované v této platformě nelze ztotožňovat s postoji vydavatele a redakce ParlamentníListy.cz. Pro zveřejňování příspěvků v této platformě platí Etický kodex vkládání příspěvků a Všeobecné podmínky používání služby ParlamentníListy.cz.
Diskuse obsahuje 0 příspěvků Vstoupit do diskuse Komentovat článek Tisknout
reklama