ProfileTopCardGraphDescription

Průměrná známka je -0,22. Vyberte Vaši známku.

-3 -2 -1 0 1 2 3 4 5

( -3 je nejhorší známka / +5 je nejlepší známka )

28.07.2020 15:17:00

Chraňme také naše tradice

Chraňme také naše tradice

Komentář na facebookovém profilu k omezení vinařských tradic v Uherském Hradišti kvůli koronaviru

Slavná Vinohradská ulice v Uherském Hradišti otevře i letos svou pohostinnou „slováckou náruč“. A to i přesto, že Uherské Hradiště - Srdce Slovácka (ZDE) zrušilo letošní Slovácké slavnosti vína a otevřených památek (více ZDE). Je sice pravdou, že letošní ročník bude o poznání jiný než ty předchozí, a že bude ovlivněn potřebou respektovat platná hygienická nařízení. Na druhou stranu ale není možné, abychom se nepokusili najít rozumný kompromis. I v této náročné době bychom měli hájit naše tradice, drobné živnostníky a zdravý selský rozum.

A jak to tedy letos bude? O víkendu 11. až 13. září 2020 se otevřou nejen Sklepy Mařatice (ZDE), ale věřím, že i další vinné sklepy v této zlaté uličce naší slovácké metropole. Ty samy o sobě nabízí jedinečnou atmosféru, ve které si můžete pochutnat na burčáku, místních vínech i dalších moravských specialitách. Společně tak udržíme tuto krásnou tradici a zároveň budou všichni vinaři schopni zajistit požadovaná bariérová a hygienická opatření.

Po vřerejším jednání mohu konstatovat, že aktuální epidemiologická opatření nám ZATÍM neumožňují uspořádat Putování Vinohradskou ulicí v jeho dřívější rozmanitosti. Nicméně věřím, že se situace zlepší a nakonec si budeme moci společně dopřát dobré víno nebo lahodný burčák nejen ve sklepích, ale také na dalších venkovních stanovištích.

Přípravy redukované podoby tradičního Putování Vinohradskou ulicí (více ZDE) jsme proto neukončili. Krajské hygienické stanici jsme předložili strukturovaný návrh, jakým způsobem bychom byli schopni zabezpečit hygienicko-protiepidemická opatření v případě, že by se situace se šířením koronaviru stabilizovali nebo zlepšila.

Tak si držme společně pěsti. Všichni chápeme, že je třeba chránit zdraví, ale není možné opět propadat zbytečné panice. Naše tradice i práce a um drobných řemeslníků a živnostníků si zaslouží, abychom je neházeli přes palubu...

Profily ParlamentníListy.cz jsou kontaktní názorovou platformou mezi politiky, institucemi, politickými stranami a voliči. Názory publikované v této platformě nelze ztotožňovat s postoji vydavatele a redakce ParlamentníListy.cz. Pro zveřejňování příspěvků v této platformě platí Etický kodex vkládání příspěvků a Všeobecné podmínky používání služby ParlamentníListy.cz.
Diskuse obsahuje 0 příspěvků Vstoupit do diskuse Komentovat článek Tisknout
reklama