ProfileTopCardGraphDescription

Průměrná známka je -0,22. Vyberte Vaši známku.

-3 -2 -1 0 1 2 3 4 5

( -3 je nejhorší známka / +5 je nejlepší známka )

06.03.2016 20:30:00

Další malá domů

Další malá domů

Poslanecká sněmovna definitivně schválila novelu, kterou ministerstvo financí začne přímo ovlivňovat hospodaření zdravotních pojišťoven.

Poslanci totiž přikázali pojišťovnám, aby peníze ze zdravotního pojištění převedly z komerčních bank do České národní banky. Je paradoxní, že pouze den poté, co koaliční poslanci bouřlivě diskutovali o střetu zájmů ministra financí Andreje Babiše, vehnali do jeho náruče možnost mít detailní přehled o tom, kolik peněz má která zdravotní pojišťovna a kdy, komu a kolik daná pojišťovna platí. Není totiž žádným tajemstvím, že právě ministr financí vlastní investiční fond, který podle veřejně dostupných informací posiluje svůj vliv v českém zdravotnictví. Neveřejné informace o ekonomice jednotlivých pojišťoven by tak byly pro Babišovu expanzi ve zdravotnictví doslova ternem a pomohly by mu lépe, rychleji a levněji proniknout na tento komplikovaný trh. A možná také velmi brzy získat dominantní postavení stejně, jako např. v potravinářství. Věřím, že se v Senátu najde dostatek odvážných kolegů, kteří společně se mnou odmítnou tuto další monopolizaci státní moci. Ta totiž neposlouží občanům, ale zejména obchodním zájmům jedné investiční skupiny.

Profily ParlamentníListy.cz jsou kontaktní názorovou platformou mezi politiky, institucemi, politickými stranami a voliči. Názory publikované v této platformě nelze ztotožňovat s postoji vydavatele a redakce ParlamentníListy.cz. Pro zveřejňování příspěvků v této platformě platí Etický kodex vkládání příspěvků a Všeobecné podmínky používání služby ParlamentníListy.cz.
Diskuse obsahuje 0 příspěvků Vstoupit do diskuse Komentovat článek Tisknout
reklama