ProfileTopCardGraphDescription

Průměrná známka je -0,22. Vyberte Vaši známku.

-3 -2 -1 0 1 2 3 4 5

( -3 je nejhorší známka / +5 je nejlepší známka )

06.02.2019 17:21:00

Demokracie má v Evropě na kahánku

Demokracie má v Evropě na kahánku

Komentář na facebookovém profilu ke svobodě názorů a demokracii v Evropě

 Opravdu se nechci dočkat toho, že podobná „názorová cenzura“ v souvislosti s náboženstvími a migrační krizí, jaká je popisována ve zveřejněném rozhovoru (ZDE), dorazí také k nám. Švédsko již má dokonce organizaci, která zkoumá uživatele internetu, respektive jejich komentáře směrem k uprchlíkům a jiným kulturám. Za nevhodné komentáře jsou lidé vyšetřováni a padají poměrně vysoké pokuty.

Obviněných je na tisíc a na mušce jsou především penzisté. Policie tak namísto řešení skutečně vážných případů mrhá čas prověřováním toho, kdo co kde utrousil. Rizikem je i legrace a ironie – za vše mohou padat sankce.

Problémy se nově nazývají výzvami a terorismus je označován jako cena za to, že je země humanistickou velmocí. V lavicích spolu se středoškoláky sedí dospělí migranti, předstírající teenagerovský věk, aby je ze země nikdo nevyhodil. A jsem přesvědčen o tom, že Švédsko není jedinou podobnou zemí. Mám obavu, že svobodě názorů a slova bohužel v Evropě pomalu zvoní umíráček.

Profily ParlamentníListy.cz jsou kontaktní názorovou platformou mezi politiky, institucemi, politickými stranami a voliči. Názory publikované v této platformě nelze ztotožňovat s postoji vydavatele a redakce ParlamentníListy.cz. Pro zveřejňování příspěvků v této platformě platí Etický kodex vkládání příspěvků a Všeobecné podmínky používání služby ParlamentníListy.cz.
Diskuse obsahuje 0 příspěvků Vstoupit do diskuse Komentovat článek Tisknout
reklama