ProfileTopCardGraphDescription

Průměrná známka je -0,22. Vyberte Vaši známku.

-3 -2 -1 0 1 2 3 4 5

( -3 je nejhorší známka / +5 je nejlepší známka )

23.02.2019 11:20:00

Do lesa bez nože?

Do lesa bez nože?

Komentář na facebookovém profilu k doporučení EU na zavedení zákazu nošení nožů

 Způsoby, jakými chce EU, potažmo některé evropské země, bránit násilí, je opravdu místy přitažený za vlasy. Kdyby vše začínalo i končilo zákazem nošení nejnebezpečnějších typů zbraní na veřejnosti, ještě bych to pochopil, nicméně pokud je informace v článku pravdivá, EU doporučuje členským zemím i zavedení zákazu nošení nožů bez řádného důvodu.

Už samotný fakt, že jsou v některých zemích nože s výjimkou těch kuchyňských zcela zakázány, je postavený na hlavu. Pevně věřím, že se k nám podobný legislativní paskvil, k jakému přistupují některé země (například Francie nebo Velká Británie), nedostane, i když EU už postupně začíná s omezujícími doporučeními. Snad se z nich nestanou nařízení, jak je zvykem.

Podobná opatření navíc postrádají jakýkoliv význam. Násilníci se těmito pravidly rozhodně řídit nebudou a budou u sebe nosit to, co budou chtít. Takže výsledek bude jediný – slušný člověk se nebude mít čím bránit případnému útoku. Nerad bych se navíc dočkal doby, kdy si nebudeme moci vzít nůž ani do lesa na houby.

Profily ParlamentníListy.cz jsou kontaktní názorovou platformou mezi politiky, institucemi, politickými stranami a voliči. Názory publikované v této platformě nelze ztotožňovat s postoji vydavatele a redakce ParlamentníListy.cz. Pro zveřejňování příspěvků v této platformě platí Etický kodex vkládání příspěvků a Všeobecné podmínky používání služby ParlamentníListy.cz.
Diskuse obsahuje 0 příspěvků Vstoupit do diskuse Komentovat článek Tisknout
reklama