ProfileTopCardGraphDescription

Průměrná známka je -0,22. Vyberte Vaši známku.

-3 -2 -1 0 1 2 3 4 5

( -3 je nejhorší známka / +5 je nejlepší známka )

06.04.2019 12:45:00

Forma, jakou volí aktivisté k prosazení svých zájmů, mne občas překvapí

Forma, jakou volí aktivisté k prosazení svých zájmů, mne občas překvapí

Komentář na facebookovém profilu k naháčům v britském parlamentu

 Uznávám, že téma Brexit už se pro mnohé stává nudným a že je třeba řešit i spoustu jiných záležitostí. Forma, jakou však dokáží volit aktivistické skupiny k prosazení svých zájmů, mne občas překvapí. U nás jsou aktivisté známí především bojkotem výstavby dálnic s tím, že chtějí chránit křečka (který se v dané lokalitě třeba ani nevyskytuje). V Británii na to šli jinak.

Není to tak dávno, co jsem zveřejňoval příspěvek o matkách, které na protest proti globálnímu oteplování odmítají rodit děti s odůvodněním, že tím spasí svět. Nyní do britského parlamentu vtrhli naháči s požadavkem na řešení změny klimatu. Jeden z nich se dokonce lepidlem přilepil ke sklu.

Počin aktivistů ke změně programu nevedl, zajisté však byl alespoň zpestřením jednání, při kterém se v řadách poslanců při pohledu na pozadí aktivistů ozývaly výbuchy smíchu.

Profily ParlamentníListy.cz jsou kontaktní názorovou platformou mezi politiky, institucemi, politickými stranami a voliči. Názory publikované v této platformě nelze ztotožňovat s postoji vydavatele a redakce ParlamentníListy.cz. Pro zveřejňování příspěvků v této platformě platí Etický kodex vkládání příspěvků a Všeobecné podmínky používání služby ParlamentníListy.cz.
Diskuse obsahuje 0 příspěvků Vstoupit do diskuse Komentovat článek Tisknout
reklama