ProfileTopCardGraphDescription

Průměrná známka je -0,22. Vyberte Vaši známku.

-3 -2 -1 0 1 2 3 4 5

( -3 je nejhorší známka / +5 je nejlepší známka )

10.08.2019 11:21:00

Jak budeme oslovovat třetí a další pohlaví?

Jak budeme oslovovat třetí a další pohlaví?

Komentář na facebookovém profilu k „moderním genderovým kategoriím“

 Ti, kteří mne znají, vědí, jaký mám názor na „moderní genderové kategorie“. Dosud jsem žil s tím, že se lidská populace dělí na muže a ženy, a rád si s tím vystačím i nadále. Mám ale vážnou obavu, že se v průběhu nadcházejících let příslušníci tradičních pohlaví stanou nemoderními a sto let za opicemi, protože moderní, trendy a in bude, jak plyne z článku, být „nebinární“ - tzn. ani muž ani žena, případně mít identit několik (a nerozlišovat pohlaví ani při navazování vztahu).

Proto by mne upřímně zajímalo – jak se budou tito lidé oslovovat např. v dopise? Bude „vážený“, „vážená“, nebo snad „vážené“? A co při osobním kontaktu? Budeme předem v hlavě formulovat věty, abychom se nikoho nedotkli? Jak se třeba dotyčné osoby zeptám, co dělala včera? Budu se ptát v rodu mužském, ženském, či snad středním? A jak vlastně poznám, čím se dotyčné stvoření cítí být právě dnes, když má proměnlivou identitu zřejmě dle momentálního rozpoložení?

Budou snad ve všech jazycích vznikat nové gramatické kategorie? A co tělocvik ve školách nebo pokoje v nemocnicích? Skupiny holky/kluci nebo dámy/pánové rozhodně stačit nebudou…

Profily ParlamentníListy.cz jsou kontaktní názorovou platformou mezi politiky, institucemi, politickými stranami a voliči. Názory publikované v této platformě nelze ztotožňovat s postoji vydavatele a redakce ParlamentníListy.cz. Pro zveřejňování příspěvků v této platformě platí Etický kodex vkládání příspěvků a Všeobecné podmínky používání služby ParlamentníListy.cz.
Diskuse obsahuje 0 příspěvků Vstoupit do diskuse Komentovat článek Tisknout
reklama