ProfileTopCardGraphDescription

Průměrná známka je -0,22. Vyberte Vaši známku.

-3 -2 -1 0 1 2 3 4 5

( -3 je nejhorší známka / +5 je nejlepší známka )

07.05.2019 13:24:00

Kriminalizace tradic?

Kriminalizace tradic?

Komentář na facebokovém profilu ke kriminalizaci starých zvyků

 Určitě nesouhlasím s tím, aby dodržování tradic našich předků končilo v soudních síních. Podřezání májky přece patří ke starým zvykům. Už když jsem byl kluk, tak si chlapi a mládež z „dědiny“ střídali v noci směny, aby jim nikdo neukradl ozdobený vrcholek májky. Byla by to pak totiž velká ostuda. Rozhodně však ne přestupek ani trestný čin!

Samozřejmě, že musí být vždy bezpečnost lidí a majetku na prvním místě a pokud by někdo postupoval tak neopatrně, že poškodí například cizí majetek, pak je za způsobené ztráty pochopitelně plně zodpovědný. Nicméně pokud jde skutečně jen o „krádež májky“, tam si to odjakživa řešili místní s přespolňáky sami, bez asistence úřadů.

Profily ParlamentníListy.cz jsou kontaktní názorovou platformou mezi politiky, institucemi, politickými stranami a voliči. Názory publikované v této platformě nelze ztotožňovat s postoji vydavatele a redakce ParlamentníListy.cz. Pro zveřejňování příspěvků v této platformě platí Etický kodex vkládání příspěvků a Všeobecné podmínky používání služby ParlamentníListy.cz.
Diskuse obsahuje 0 příspěvků Vstoupit do diskuse Komentovat článek Tisknout
reklama