ProfileTopCardGraphDescription

Průměrná známka je -0,22. Vyberte Vaši známku.

-3 -2 -1 0 1 2 3 4 5

( -3 je nejhorší známka / +5 je nejlepší známka )

02.03.2020 21:32:00

Ne konci koštů vína a slivovice

Ne konci koštů vína a slivovice

Komentář na facebookovém profilu k návrhu omezení propagace všech druhů alkoholu

 Na ministerstvu zdravotnictví se asi všichni doslova zbláznili. Připravují totiž zákon, který má drakonicky omezit propagaci všech druhů alkoholu. Tedy vína, piva i slivovice. A přiznám se, že větší snůšku nesmyslů jsem už dlouho neviděl.

Podle návrhu tohoto zákona by např. vinaři jako živé bytosti už nikdy nesměli osobně propagovat víno. Na každém plakátu třeba i ke slavnostem vína by muselo být výrazné varování v rozsahu minimálně 20 procent plochy plakátu. A ministr zdravotnictví Adam Vojtěch jde ještě dál. Chce zakázat také bezplatné nabízení vzorků alkoholických nápojů široké veřejnosti za účelem jejich propagace. Jinými slovy vzkazuje k nám, na Moravu, že chce zrušit všechny tradiční košty vína a slivovice.

To mu přeci nesmíme dovolit! Spolu s kolegy jsme proto spustili petici, ke které se může připojit každý, kdo se chce společně s námi postavit proti této regulační chobotnici české vlády. Petici můžete podepsat online ZDE. Petici si také můžete stáhnout v tištěné podobě ZDE a podepsat ji mezi svými přáteli, kamarády či na vašem koštu vína nebo slivovice.

A mohu vám slíbit, že jako slovácký senátor využiji všech svých možností, abych takový nesmyslný zákon zarazil hned ve výskoku...

Profily ParlamentníListy.cz jsou kontaktní názorovou platformou mezi politiky, institucemi, politickými stranami a voliči. Názory publikované v této platformě nelze ztotožňovat s postoji vydavatele a redakce ParlamentníListy.cz. Pro zveřejňování příspěvků v této platformě platí Etický kodex vkládání příspěvků a Všeobecné podmínky používání služby ParlamentníListy.cz.
Diskuse obsahuje 0 příspěvků Vstoupit do diskuse Komentovat článek Tisknout
reklama