ProfileTopCardGraphDescription

Průměrná známka je -0,22. Vyberte Vaši známku.

-3 -2 -1 0 1 2 3 4 5

( -3 je nejhorší známka / +5 je nejlepší známka )

11.06.2017 21:20:00

Nelíbí se vám zákon? Označte ho za paskvil

Nelíbí se vám zákon? Označte ho za paskvil

Komentář senátora Ivo Valenty z facebookového profilu.

Tak nevím, jestli je to spíš k pláči nebo smíchu.

V Senátu jsme odhalili, že OSA porušuje nový autorský zákon a nelegálně vymáhá skokově navýšené autorské poplatky. A reakce OSA? Zákon je prý legislativní paskvil a nevykonatelný, proto jej OSA nerespektuje a ohrazuje se s tím, že jde jde jen o kampaň proti OSA. Aha, takže když se zákon nelíbí a ohrožuje obří zisky tohoto neprůhledného spolku, není nic lepšího, než ho označit za paskvil a kašlat na jeho dodržování. Páni, to je mi tedy úcta k právnímu řádu České republiky!

Jak je možné, že dozorové orgány tolerují takové chování? A proč jiní kolektivní správci nový zákon respektují, jen OSA se pořád nechce zbavit vidiny tučných provizí z vybraných autorských poplatků?

Profily ParlamentníListy.cz jsou kontaktní názorovou platformou mezi politiky, institucemi, politickými stranami a voliči. Názory publikované v této platformě nelze ztotožňovat s postoji vydavatele a redakce ParlamentníListy.cz. Pro zveřejňování příspěvků v této platformě platí Etický kodex vkládání příspěvků a Všeobecné podmínky používání služby ParlamentníListy.cz.
Diskuse obsahuje 0 příspěvků Vstoupit do diskuse Komentovat článek Tisknout
reklama