ProfileTopCardGraphDescription

Průměrná známka je -0,22. Vyberte Vaši známku.

-3 -2 -1 0 1 2 3 4 5

( -3 je nejhorší známka / +5 je nejlepší známka )

25.07.2020 12:31:00

Nepanikařme, ale mysleme hlavou

Nepanikařme, ale mysleme hlavou

Komentář na facebookovém profilu k nezodpovědnému šíření nákazy koronavirem

 Některým věcem opravdu nerozumím. Není snad člověka v naší zemi, který by nevěděl, jak silně protikoronavirová opatření zatřásla českou ekonomikou. A vzpamatovávat se z toho budeme roky (některé drobné živnostníky opatření položila úplně).

Má snad někdo eminentní zájem o to, aby se opatření opět začala zpřísňovat? Od začátku tvrdím, ať z koronaviru neděláme většího strašáka, než jakým je. Panika rozhodně na místě není. Stejně tak by ale lidé měli mít jakožto svéprávné osoby rozum a chovat se zodpovědně, což se evidentně neděje.

Na jedné straně se snažíme o to, aby se všechny oblasti života postavily zpět na nohy – ať už jde o služby, cestovní ruch, řemesla a v neposlední řadě obchod. Denně dostávám vzkazy a emaily od zoufalých podnikatelů, kteří se ocitli na dně a řeší se možné formy kompenzací. Na straně druhé budou někteří lidé takto zbytečně riskovat a šířit nákazu takřka po stovkách? To je opravdu smutné. Některá média dokonce specifikují, že se desítky mužů-sportovců nakazily od jediné ženy.

Vždyť právě kvůli takové neopatrnosti se můžeme dočkat dalších omezení, restrikcí a ekonomických propadů. Nikdo nemá zájem o život v izolaci, ale chovat se jako utržení ze řetězu, to už je druhý a nebezpečný extrém.

Profily ParlamentníListy.cz jsou kontaktní názorovou platformou mezi politiky, institucemi, politickými stranami a voliči. Názory publikované v této platformě nelze ztotožňovat s postoji vydavatele a redakce ParlamentníListy.cz. Pro zveřejňování příspěvků v této platformě platí Etický kodex vkládání příspěvků a Všeobecné podmínky používání služby ParlamentníListy.cz.
Diskuse obsahuje 0 příspěvků Vstoupit do diskuse Komentovat článek Tisknout
reklama