ProfileTopCardGraphDescription

Průměrná známka je -0,22. Vyberte Vaši známku.

-3 -2 -1 0 1 2 3 4 5

( -3 je nejhorší známka / +5 je nejlepší známka )

15.01.2015 16:56:07

Nesmyslná represe

Nesmyslná represe

Nechápu, proč by měla mateřským školám hrozit pokuta 500 tisíc korun v případě, že přijmou dítě, které nebude kompletně naočkováno.

Nechápu, proč by měla hrozit praktickým lékařům likvidační pokuta 3 miliony korun (!), pokud nesdělí hygienikům jméno, bydliště a druh očkování jejich pacientů. To vše se objevuje v návrhu novely zákona o ochraně veřejného zdraví, kterou začali projednávat poslanci. S tímto neúměrným a především stále pokračujícím přitvrzováním represe ve všech oblastech lidského počínání se prostě nehodlám smířit. Už si pomalu začínám připadat jako v době, kdy nám vládli komunisté a přikazovali všem, jak mají žít a co mají dělat. Sama diskuse o povinnosti očkovat děti je nadmíru odborně složitá a mne vždy vadilo a vadit bude, když se zákonodárci vykašlali na odborné studie, relevantní analýzy a otevřenou diskusi s odborníky i zastánci všech názorových proudů, a pouze hledali cestu, jak demonstrovat svou sílu a nadvládu. Bohužel atmosféra kolem novely zákona o ochraně veřejného zdraví má k tomu velmi blízko.
Profily ParlamentníListy.cz jsou kontaktní názorovou platformou mezi politiky, institucemi, politickými stranami a voliči. Názory publikované v této platformě nelze ztotožňovat s postoji vydavatele a redakce ParlamentníListy.cz. Pro zveřejňování příspěvků v této platformě platí Etický kodex vkládání příspěvků a Všeobecné podmínky používání služby ParlamentníListy.cz.
Diskuse obsahuje 0 příspěvků Vstoupit do diskuse Komentovat článek Tisknout
reklama