ProfileTopCardGraphDescription

Průměrná známka je -0,22. Vyberte Vaši známku.

-3 -2 -1 0 1 2 3 4 5

( -3 je nejhorší známka / +5 je nejlepší známka )

18.09.2019 12:18:00

Novodobá královna Koloběžka

Novodobá královna Koloběžka

Komentář na facebookovém profilu k potravinovým náhražkám

 Vzpomínám si na pohádku o královně Koloběžce I., kde musela rybářova dcera přijet ke králi obutá – neobutá, oblečená – neoblečená, učesaná – neučesaná a umytá – neumytá. Jsme totiž v době, kdy začíná být trendem jíst maso – nemaso a pít mléko – nemléko. Zanedlouho přibydou také vejce – nevejce. Náhražky tradičních potravin zažívají nebývalý boom i přesto, že jsou několikanásobně dražší a ne každý dokonce souhlasí s tím, že by byly chutnější či zdraví prospěšnější. Jsou jednoduše v módě, a tak je zdaleka nekupují jen alergici a vegetariáni.

Naši dědové by se však divili, co všechno se dnes nazývá masem a mlékem. Samozřejmě každému podle jeho chuti, ať už jsou to kořínky, sója, nebo třeba zabíjačka. Jak jste na tom ale vy – upřednostňujete např. sójové náhražky masa a mléčných výrobků, nebo si raději dáte kvalitní steak či pravý smetanový jogurt? Já osobně volím spíše druhou variantu a fakt jsem přesvědčen o tom, že maso je maso a mléko je mléko. Maso bez masa totiž podle mne neexistuje stejně, jako mléko bez mléka.

Profily ParlamentníListy.cz jsou kontaktní názorovou platformou mezi politiky, institucemi, politickými stranami a voliči. Názory publikované v této platformě nelze ztotožňovat s postoji vydavatele a redakce ParlamentníListy.cz. Pro zveřejňování příspěvků v této platformě platí Etický kodex vkládání příspěvků a Všeobecné podmínky používání služby ParlamentníListy.cz.
Diskuse obsahuje 0 příspěvků Vstoupit do diskuse Komentovat článek Tisknout
reklama