ProfileTopCardGraphDescription

Průměrná známka je -0,22. Vyberte Vaši známku.

-3 -2 -1 0 1 2 3 4 5

( -3 je nejhorší známka / +5 je nejlepší známka )

01.02.2018 20:10:00

Pokuty za každou cenu

Pokuty za každou cenu

Komentář na facebookovém profilu ke kontrolám dodržování protikuřáckého zákona

 Ať se na mne nikdo nezlobí, ale přístupu kontrolorů z hygieny opravdu nerozumím. Chápu, že je jejich povinností kontrolovat dodržování protikuřáckého zákona a bohužel také reagovat na bonzáky a udavače, kteří zřejmě závidí hospodskému každou vydělanou korunu. Ale nevím, proč musí pokutovat provozovatele hospod a barů jen za to, že nemají označenu svoji provozovnu jako nekuřáckou.

Vždyť sama o sobě je tato povinnost nesmyslná, protože snad ze zákona jsou všechny restaurace, hospody i bary nekuřácké. Tak proč mít k tomu ještě nějakou speciální cedulku? A za její absenci dostávat pokuty?

Nemohu se zbavit dojmu, že když kontroloři nenačapají nikoho se zapálenou cigaretou, tak se alespoň povozí po hospodském tím, že mu napaří pokutu za chybějící nebo špatně sepsanou zákazovou cedulku. Zároveň musím říct, že jsem velmi zvědavý, jak budou rozhodovat soudy ve věci soukromých kuřáckých klubů, jejichž vznik byl přímým důsledkem nesmyslně přísného protikuřáckého zákona.

Obávám se, že na verdikt budeme nejen čekat dlouhé roky, ale také že pro soudce nebude nijak jednoduché rozlousknout tento právní oříšek. Sám jsem totiž přesvědčený o tom, že v rámci soukromého klubu, nikoliv veřejné provozovny, si skutečně členové tohoto spolku mohou určit vlastní pravidla. To by pak hygienici mohli třeba začít pokutovat i rybáře v jejich klubovně, kteří si ke štamprli slivovice zapálí cigaretu nebo oblíbený doutník.

Proto znovu opakuji, že je třeba protikuřácký zákon ihned novelizovat a vrátit do něj alespoň část zdravého rozumu. A jsem rád, že se na jeho novele již intenzivně pracuje.

Profily ParlamentníListy.cz jsou kontaktní názorovou platformou mezi politiky, institucemi, politickými stranami a voliči. Názory publikované v této platformě nelze ztotožňovat s postoji vydavatele a redakce ParlamentníListy.cz. Pro zveřejňování příspěvků v této platformě platí Etický kodex vkládání příspěvků a Všeobecné podmínky používání služby ParlamentníListy.cz.
Diskuse obsahuje 0 příspěvků Vstoupit do diskuse Komentovat článek Tisknout
reklama