ProfileTopCardGraphDescription

Průměrná známka je -0,22. Vyberte Vaši známku.

-3 -2 -1 0 1 2 3 4 5

( -3 je nejhorší známka / +5 je nejlepší známka )

08.04.2019 7:32:00

Potvrzeno! Stát není schopen čelit problémům

Potvrzeno! Stát není schopen čelit problémům

Komentář na facebookovém profilu k výroční zprávě NKÚ, hodnotící postup státu ve vybraných politikách a jeho hospodaření

 Nejvyšší kontrolní úřad potvrdil, že stát není schopen správně reagovat na dynamické změny ve společnosti a čelit problémům. Za vysoké investice vůbec nezískává to, co se očekává. Stát je podle šéfa NKÚ jednoduše „zasukovaný“. Je třeba, aby si vláda co nejrychleji uvědomila vážnost celé situace, a namísto populistických gest hledala řešení.

Je evidentní, že se premiérovi konstatování NKÚ nelíbí. Je však naprosto zřejmé, že ze strany nejvyššího kontrolního úřadu nejde jen o slova, jen tak vypuštěná do větru. Potřebné reformy v řadě oblastí se stále oddalují.

Česko zaostává i v rozvoji on-line služeb státu. Prodlužuje a prodražuje se digitalizace státu. Řízení postrádá koncepci a chybí personální kapacity. Nedaří se změnit ani situaci v rozvoji infrastruktury, která má negativní dopad i na konkurenceschopnost naší země. A problémů je daleko více – ať už jde třeba o oblast bytové politiky, nebo životního prostředí.

Současná vláda se bohužel řídí jen volebními průzkumy, jsou jí tak vlastní populistické výkřiky a jejich případná sdílení na sociálních sítích. To však není na místě, pakliže na populistická gesta nejsou peníze.

Profily ParlamentníListy.cz jsou kontaktní názorovou platformou mezi politiky, institucemi, politickými stranami a voliči. Názory publikované v této platformě nelze ztotožňovat s postoji vydavatele a redakce ParlamentníListy.cz. Pro zveřejňování příspěvků v této platformě platí Etický kodex vkládání příspěvků a Všeobecné podmínky používání služby ParlamentníListy.cz.
Diskuse obsahuje 0 příspěvků Vstoupit do diskuse Komentovat článek Tisknout
reklama