ProfileTopCardGraphDescription

Průměrná známka je -0,22. Vyberte Vaši známku.

-3 -2 -1 0 1 2 3 4 5

( -3 je nejhorší známka / +5 je nejlepší známka )

01.05.2019 7:36:00

Revoluce v dopravě se promění v chaos

Revoluce v dopravě se promění v chaos

Komentář na facebookovém profilu k dopravě

REVOLUCE V DOPRAVĚ SE PROMĚNÍ V CHAOS - Tak si to shrňme. Když přišla k moci krajská vláda Jiřího Čunka, jako jednu z prvních věci zrušila připravené výběrové řízení na autobusové dopravce. Prý udělá v regionální dopravě doslova revoluci, přidá minimálně o třetinu vlakových a autobusových spojů, zavede integrovaný dopravní systém a tzv. taktovou dopravu, kdy budou spoje jezdit v pravidelných intervalech.

A výsledek po téměř tříletém vládnutí? Úřad pro hospodářskou soutěž shledal výběrové řízení na autobusové dopravce za natolik chybně zpracované, že celou soutěž zrušil.

Ať si mohu myslet o motivech toho, kdo podal podnět k tomuto úřadu cokoliv, rozhodnutí kontrolního úřadu je nadavše zřejmé a jen potvrzuje to, co si dlouhodobě myslím. Tedy že každé takové revoluční řešení, které rozbourá desítky let vylaďovaný dopravní systém, které se otočí zády ke zkušeným místním dopravcům a ignoruje racionální argumenty i odborné zkušenosti, povede k ještě většímu chaosu a mrhání veřejnými financemi.

Hejtmanství tak svým neuváženým počínáním uvrhlo do nejistoty nejen podnikatele, kteří zabezpečují ať již autobusovou či železniční dopravu, ale také tisíce cestujících. Teď totiž nebude platit nic ze slibů vedení Zlínského kraje. Od prosince nebudou nové jízdní řády, kraj se bude muset domluvit na dočasné improvizaci se současnými autobusovými dopravci a bude tlačit železniční dopravce, se kterými i přes výtky krajské opozice uzavřel desetileté smlouvy za stovky milionů korun do ústupků či snížení objednaných kilometrů.

Je to pořádný chaos a zmatek, který odnesou cestující, podnikatelé ve veřejné dopravě i jejich zaměstnanci.

Profily ParlamentníListy.cz jsou kontaktní názorovou platformou mezi politiky, institucemi, politickými stranami a voliči. Názory publikované v této platformě nelze ztotožňovat s postoji vydavatele a redakce ParlamentníListy.cz. Pro zveřejňování příspěvků v této platformě platí Etický kodex vkládání příspěvků a Všeobecné podmínky používání služby ParlamentníListy.cz.
Diskuse obsahuje 0 příspěvků Vstoupit do diskuse Komentovat článek Tisknout
reklama