ProfileTopCardGraphDescription

Průměrná známka je -0,22. Vyberte Vaši známku.

-3 -2 -1 0 1 2 3 4 5

( -3 je nejhorší známka / +5 je nejlepší známka )

09.03.2017 18:37:41

Senátor Valenta: Splněno! OSA musí dát folkloristům definitivně pokoj!

Senátor Valenta: Splněno! OSA musí dát folkloristům definitivně pokoj!

Slovácký senátor Ivo Valenta dotáhl svou pomoc folkloristům do cíle.

OSA už definitivně nebude otravovat život folkloristům. Senát totiž ve středu schválil novelu autorského zákona, která obsahala také můj téměř dva roky starý senátorský návrh, ve kterém jsem se snažil osvobodit všechny folkloristy od placení autorských poplatků.

Pokud zákon podepíše také prezident, tak všichni ti, kdo hrají pouze lidové písničky, nebudou muset nejen nesmyslně platit autorské poplatky, ale zároveň ani předem oznamovat pořádání akcí. Lidová kultura tak přestane být buzerována kolektivním správci a jejich často až vyděračskými praktikami. Společně jsme tak vyhráli jednu důležitou bitvu, která pomůže všem, kteří se u nás na Slovácku, Valašsku, ale i jinde snažíme o uchovávání a předávání tradiční lidové kultury.

Tím však své tažení proti OSA nekončím a do nové poslanecké sněmovny se pokusím dostat také velkou novelu autorského zákona, která bude skutečným bičem na OSA a její praktiky.

Ivo Valenta
slovácký senátor

Normal 0 21 false false false CS X-NONE X-NONE
Profily ParlamentníListy.cz jsou kontaktní názorovou platformou mezi politiky, institucemi, politickými stranami a voliči. Názory publikované v této platformě nelze ztotožňovat s postoji vydavatele a redakce ParlamentníListy.cz. Pro zveřejňování příspěvků v této platformě platí Etický kodex vkládání příspěvků a Všeobecné podmínky používání služby ParlamentníListy.cz.
Diskuse obsahuje 0 příspěvků Vstoupit do diskuse Komentovat článek Tisknout
reklama