ProfileTopCardGraphDescription

Průměrná známka je -0,22. Vyberte Vaši známku.

-3 -2 -1 0 1 2 3 4 5

( -3 je nejhorší známka / +5 je nejlepší známka )

20.12.2016 14:51:06

Senátor Valenta si chce posvítit na investice v krajských nemocnicích

Senátor Valenta si chce posvítit na investice v krajských nemocnicích

Řešení situace v krajských nemocnicích očima senátora Ivo Valenty

Senátor Ivo Valenta vyzval vedení Zlínského kraje, aby na každém zasedání zastupitelstva rada předkládala komplexní zprávu o tom, jak se připravují rozvojové investice v jednotlivých krajských nemocnicích.

„Pokládám za velmi důležité, aby se Zastupitelstvo Zlínského kraje pravidelně věnovalo situaci v krajském zdravotnictví. Nesmíme strkat hlavu do písku a tvářit se, že problémy neexistují a že o jejich řešení nebudou pravidelně informováni jak členové zastupitelstva, tak především široká veřejnost,“ vysvětlil senátor a krajský zastupitel Ivo Valenta.

„Zároveň je zřejmé, že krajské zdravotnictví trpí vysokou mírou podinvestovanosti. Hejtmanství musí garantovat to, že se tato nelichotivá vizitka našich nemocnic bude řízeným způsobem a rychle měnit,“ dodal Ivo Valenta.

„Situace je dnes pro zastupitele i veřejnost značně nepřehledná, protože neexistuje ucelená informace o rozvojových investicích, které jsou financovány z krajského rozpočtu i rozpočtu jednotlivých nemocnic. To bychom chtěli změnit, a proto jsem požadoval, aby rada Zlínského kraje předkládala na každém zasedání zastupitelstva kompletní a přehledné zprávy o těchto aktivitách,“ dodal senátor Ivo Valenta.

Přestože návrh senátora Ivo Valenty podpořilo celkem 16 zastupitelů, návrh nakonec neprošel.

Profily ParlamentníListy.cz jsou kontaktní názorovou platformou mezi politiky, institucemi, politickými stranami a voliči. Názory publikované v této platformě nelze ztotožňovat s postoji vydavatele a redakce ParlamentníListy.cz. Pro zveřejňování příspěvků v této platformě platí Etický kodex vkládání příspěvků a Všeobecné podmínky používání služby ParlamentníListy.cz.
Diskuse obsahuje 0 příspěvků Vstoupit do diskuse Komentovat článek Tisknout
reklama