ProfileTopCardGraphDescription

Průměrná známka je -0,22. Vyberte Vaši známku.

-3 -2 -1 0 1 2 3 4 5

( -3 je nejhorší známka / +5 je nejlepší známka )

07.04.2019 12:45:00

Stát je v hlubokém schodku. A bude hůř

Stát je v hlubokém schodku. A bude hůř

Komentář na facebookovém profilu k hospodaření státu

 Bohužel dochází na má slova. Je za námi teprve první čtvrtletí roku a stát už je v hlubokém schodku. Oproti loňskému roku, kdy na konci března vykázal přebytek více než 16 miliard, je letos státní rozpočet ve schodku vyšším než 9 miliard. A to není zrovna málo.

Mohou za to především výdaje na důchody či dávky. Na jedné straně zní určitě hezky (a voliči na to slyší), že se přidává seniorům a vymýšlejí se nové změny v oblasti sociální politiky. Na druhé straně nás ale právě tato forma populistických opatření může přivést do ekonomické záhuby.

Co se stane ve chvíli, kdy se schodek ještě výrazněji prohloubí? Bude pak vláda nahnána do situace, že důchody začne snižovat, protože na ně jednoduše nebudou peníze? Nebo snad rozdíl uhradí z vlastních peněz ti, kteří nás do krize přivedou? Již teď projídáme budoucnost, a to nás ekonomická krize teprve čeká...

Profily ParlamentníListy.cz jsou kontaktní názorovou platformou mezi politiky, institucemi, politickými stranami a voliči. Názory publikované v této platformě nelze ztotožňovat s postoji vydavatele a redakce ParlamentníListy.cz. Pro zveřejňování příspěvků v této platformě platí Etický kodex vkládání příspěvků a Všeobecné podmínky používání služby ParlamentníListy.cz.
Diskuse obsahuje 0 příspěvků Vstoupit do diskuse Komentovat článek Tisknout
reklama